Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Τριχόπτωση: 4 βασικά τρόφιμα που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή της

ΦΩΤΟ pixabay

ΦΩΤΟ pixabay

Οι 4 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Μπορεί η τριχόπτωση και γενικότερα η απώλεια μαλλιών να είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει και προκαλεί ανασφάλεια σε εκατομμύρια ανθρώπους, ωστόσο ένας ειδικός τόνισε πως υπάρχουν τρόποι να την αντιμετωπίσετε -και ένας από τους βασικούς είναι αυτό που βάζετε στο πιάτο σας.

Ο Δρ. Amir Khan, γενικός ιατρός που εμφανίζεται τακτικά σε τηλεοπτικές εκπομπές της βρετανικής τηλεόρασης, μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με το γιατί οι άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίζουν τριχόπτωση και πώς μπορούν να ενθαρρύνουν την εκ νέου ανάπτυξη.

 Στο Instagram, ανέφερε ότι η τριχόπτωση είναι μια κοινή ανησυχία μεταξύ των ασθενών του. Στη δημοσίευσή του, ο Δρ. Khan ξεκινά αποκλείοντας πρώτα θεραπεύσιμες αιτίες, όπως διατροφικές ελλείψεις ή ορμονικές ανισορροπίες και στη συνέχεια, εξερευνά άλλους πιθανούς παράγοντες.

 «Συνεργάζομαι με τους ασθενείς μου για να αποκλείσω τυχόν ορμονικά προβλήματα, όπως υπολειτουργία του θυρεοειδούς ή συμπτώματα εμμηνόπαυσης, αυτοάνοσες ή δερματικές παθήσεις. Εξετάζω, επίσης, τυχόν ανεπάρκειες όπως σίδηρο. Μόλις καταλήξω, ρωτάω επίσης τι τρώνε οι ασθενείς μου για να βοηθήσουν στην καλή ανάπτυξη και υγεία των μαλλιών» εξηγεί ο ειδικός.

Όπως τονίζει ο ίδιος, δεν υπάρχει καμία τροφή που θα διορθώσει την ανάπτυξη των μαλλιών σας. Ωστόσο, η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξής τους. Δηλώνοντας ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα, μοιράστηκε τις δικές του, χρήσιμες συμβουλές.

Οι 4 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης
Αυγά
Μούρα
Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Ψάρια και ξηροί καρποί

1. Αυγά
«Τα αυγά μπορεί να βοηθήσουν. Περιέχουν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης από την οποία αποτελούνται κυρίως τα μαλλιά και κάτι που ονομάζεται βιοτίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την πρωτεΐνη των μαλλιών, την κερατίνη. Τα αυγά περιέχουν επίσης ψευδάργυρο και σελήνιο που μπορούν να υποστηρίξουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών», εξηγεί ο Δρ. Khan.

 2. Μούρα
Ο γιατρός λέει ότι τα φρούτα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. «Τονίζω τα οφέλη των μούρων για την υγεία όλη την ώρα, και αυτό οφείλεται στο ότι είναι εξαιρετικά για τα μαλλιά σας», ανέφερε.

Ο λόγος που τα μούρα αποτελούν μια κορυφαία επιλογή που βοηθά τα μαλλιά σας είναι λόγω του τι περιέχουν. «Περιέχουν βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου που μπορεί να ενισχύσει τα μαλλιά και πολλά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των μαλλιών από τη φθορά», σημειώνει ο ειδικός.

3. Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Αν και αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει σε όλους, είναι εξαιρετικό για την υγεία -και τα μαλλιά σας. Ο ειδικός λέει ότι είναι «άλλη μια πρωταθλήτρια ομάδα τροφίμων» προσθέτοντας: «Περιέχουν φυλλικό οξύ, σίδηρο, βιταμίνη Α και βιταμίνη C, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών».

4. Ψάρια και ξηροί καρποί
«Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε ψάρια όπως ο σολομός και το σκουμπρί και οι φυτικές εκδόσεις που βρίσκονται στα καρύδια και τους σπόρους λιναριού μπορούν επίσης να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των μαλλιών», τονίζει. «Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι περιέχουν επίσης βιταμίνη Ε, η οποία θεωρείται ότι είναι ένα υγιεινό για τα μαλλιά αντιοξειδωτικό», καταλήγει ο γκουρού της υγείας.

Πηγή: oloygeia.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being