Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σταματήστε τις εισβολές μυρμηγκιών στο σπίτι με 3 απλά βήματα

Σταματήστε τις εισβολές μυρμηγκιών στο σ...

Κρατήστε τα μακριά με 5 φυσικά συστατικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας

Τα μυρμήγκια δραστηριοποιούνται περισσότερο κατά τους ζεστούς μήνες.

Σύμφωνα με ειδικούς, οι προσβολές από μυρμήγκια μπορούν να προληφθούν χρησιμοποιώντας υλικά που πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν ήδη στην κουζίνα τους.

Ο John Stewart, τεχνικό μέλος της ομάδας της Pelsis, μιας εταιρείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που ειδικεύεται σε προϊόντα καταπολέμησης παρασίτων, μοιράστηκε απαραίτητες συμβουλές για την απώθηση των μυρμηγκιών.

Τα 3 βήματα που προτείνει ειδικός για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στο σπίτι
Κλείστε πιθανές εισόδους μυρμηγκιών
Χρησιμοποιήστε φυσικά απωθητικά
Καθαρίστε τακτικά το σπίτι σας
Κλείστε τις εισόδους
Ο Stewart είπε ότι τα μυρμήγκια μπορεί να αποτελέσουν μεγάλη “ενόχληση” κατά τους πιο ζεστούς μήνες, καθώς τότε είναι πιο δραστήρια. «Το να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά τους και να εφαρμόσουμε προληπτικά μέτρα είναι το κλειδί για να τα κρατήσουμε μακριά», είπε. «Για να σταματήσετε τις εισβολές μυρμηγκιών, είναι απαραίτητο να κλείσετε πιθανά σημεία εισόδου. Σφραγίστε τις ρωγμές, τα κενά και τις σχισμές στους τοίχους, τα παράθυρα και τις πόρτες με σιλικόνη ή ταινία στεγανοποίησης για να αποτρέψετε την είσοδο των μυρμηγκιών στο εσωτερικό του σπιτιού».

Φυσικά απωθητικά
Ο Stewart αποκάλυψε μια σειρά από φυσικά συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση των μυρμηγκιών. «Το πασπάλισμα με κανέλα, πιπέρι καγιέν ή μαύρο πιπέρι κατά μήκος των διαδρομών των μυρμηγκιών και των σημείων εισόδου μπορεί να τα αποτρέψει από το να εισέλθουν στο σπίτι», είπε. «Επιπλέον, ο ψεκασμός με ξύδι ή χυμού λεμονιού γύρω από παράθυρα, πόρτες και άλλα σημεία εισόδου μπορεί να λειτουργήσει ως φράγμα κατά των μυρμηγκιών».

5 φυσικά υλικά για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια

κανέλα
πιπέρι καγιέν
μαύρο πιπέρι
ξύδι
χυμός λεμονιού
«Η στρατηγική τοποθέτηση δολωμάτων και παγίδων για μυρμήγκια μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των πληθυσμών μυρμηγκιών σε εσωτερικούς χώρους. Τοποθετήστε τα δολώματα κοντά σε διαδρομές μυρμηγκιών και σημεία εισόδου, αλλά μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα», είπε ο ειδικός.

Καθαρίστε το σπίτι σας
Ο Stewart είπε ότι τα μυρμήγκια είναι λιγότερο πιθανό να εισέλθουν σε ένα «καθαρό και τακτοποιημένο» περιβάλλον. «Καθαρίστε τακτικά ψίχουλα φαγητού, χυμένα υγρά και υπολείμματα τροφών, καθώς αυτά μπορούν να προσελκύσουν μυρμήγκια. Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σε αεροστεγή δοχεία και πετάξτε αμέσως τα σκουπίδια για να εξαλείψετε τις πηγές τροφής για τα μυρμήγκια».

Ο ειδικός επισήμανε ότι τα μυρμήγκια έλκονται επίσης από υγρές περιοχές, επομένως είναι σημαντικό να αντιμετωπίζονται τυχόν προβλήματα υγρασίας. «Διορθώστε τους σωλήνες, τις βρύσες και τις συσκευές που παρουσιάζουν διαρροή και εξασφαλίστε τον σωστό αερισμό στα μπάνια, τις κουζίνες και τα υπόγεια για να μειώσετε τα επίπεδα υγρασίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις