Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς να προστατεύσεις το κινητό σου από την άμμο

Πώς να προστατεύσεις το κινητό σου από την άμμο

Αν νόμιζες πως το νερό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της συσκευής σου αυτούς τους μήνες, τότε μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς

Κοίτα πώς πάει, καλοκαίρι ίσον παραλία, παραλία ίσον άμμος και άμμος ίσον "αντίο κινητό".

Αν νόμιζες πως το νερό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της συσκευής σου αυτούς τους μήνες, τότε μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς και έπειτα να δεις τι θα κάνεις για να το προστατεύσεις.

Αρχικά, να σου δώσουμε μία εικόνα. Η άμμος είναι, ουσιαστικά, μία συλλογή από μικροσκοπικούς, αιχμηρούς κρυστάλλους που μπορούν να εισχωρήσουν σε κάθε γωνιά και να χαρακώσουν την οθόνη ή να φράξουν τα κυκλώματα. Γενικά, μπορεί να καταστρέψει τα πάντα.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ένα περίεργο φαινόμενο έχει χτυπήσει τους κατόχους των iPhone. Η άμμος "επιτέθηκε" σε μία συσκευή που βρισκόταν στην παραλία, σχηματίζοντας έναν περίεργο μαύρο κύκλο στο πίσω μέρος. Ακόμη ένας λόγος για να είσαι προσεκτικός.

Magsafe vs. άμμος
Αν είσαι κάτοχος  iPhone, γνωρίζεις ότι το Magsafe είναι μια τεχνολογία που σου επιτρέπει να συνδέεις το  smartphone σου με διάφορα αξεσουάρ, όπως ο φορτιστής. Το σύστημα αυτό λειτουργεί με μαγνήτες που σχηματίζουν έναν κύκλο πίσω από το κέλυφος του  τηλεφώνου. Ως αποτέλεσμα, στην παραλία όλοι οι κόκκοι που περιέχουν σίδηρο αναπόφευκτα έλκονται από αυτό.

Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις όταν πηγαίνεις στην παραλία είναι να βάζεις το κινητό σε μια διαφανή σακούλα. Μπορεί να μην είναι το πιο άνετο πράγμα στον κόσμο, αλλά τουλάχιστον θα το διατηρήσεις σώο και αβλαβές.

esquire.com.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις