Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καστρίτσι: Κάθε καλοκαίρι το ίδιο μαρτύριο- Καθημερινά χωρίς νερό- «Δεν μπορούμε να μείνουμε στο σπίτι μας»

Καστρίτσι: Κάθε καλοκαίρι το ίδιο μαρτύρ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η κατάσταση αυτή το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε περίπου από τα μέσα Ιουνίου

Το μαρτύριο της έλλειψης νερού, καθημερινά και μάλιστα για πολλές ώρες, αντιμετωπίζουν 30-40 σπίτια στο κέντρο του Καστριτσίου.

Το πρόβλημα κρατάει εδώ και χρόνια με τους κατοίκους να λένε ότι δεν παίρνουν απαντήσεις και ότι η κατάσταση δεν λύνεται.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr, ο κ. Χρήστος Γουρνιάς που έχει μία πενταμελή οικογένεια, «εδώ και έξι χρόνια που ζω στο κέντρο Καστριτσίου, κάθε καλοκαίρι από το πρωί στις 10 έως το απόγευμα κόβεται το νερό. Καλούμε την ΔΕΥΑΠ για να δούμε που οφείλεται όλο αυτό αλλά δεν παίρνουμε σοβαρή απάντηση. Λένε ότι κλέβουν κάποιοι νερό για να ποτίζουν. Ό,τι κι αν συμβαίνει πρέπει να βρεθεί και να λυθεί. Αν κλέβουν νερό, να βρούμε ποιος το κάνει, αν αδειάζει η δεξαμενή να γίνει καινούργια γεώτρηση. Τόσα χρόνια δεν έχουμε καταλάβει το πρόβλημα. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να ζούμε έτσι. Γυρνάμε από την θάλασσα και δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε, δεν μπορούμε να πλυθούμε. Δεν μπορούμε να τραβήξουμε καζανάκι. Αγοράζουμε και κουβαλάμε εξάδες με νερά για όλα αυτά».

Να σημειώσουμε ότι η κατάσταση αυτή το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε περίπου από τα μέσα Ιουνίου. «Δεν καθόμαστε καθόλου στο σπίτι, είναι αδύνατο καθώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι μέσα σε αυτό. Υπάρχουν πλυντήρια που κάηκαν και ηλιακοί θερμοσίφωνες που χάλασαν λόγω του κομμένου νερού. Το πλήγμα είναι μεγάλο.  Βλέπουμε μία αδιαφορία για αυτά τα σπίτια στο κέντρο. Γιατί στο υπόλοιπό χωριό υπάρχει νερό. Είναι ένα θέμα στο οποίο δεν χωράει πολιτική. Πρόκειται για κοινωνικό αγαθό. Θέλουμε μία λύση» συμπληρώνει η κα Γουρνιά που μέσα σε αυτή την κατάσταση καλείται να φροντίζει τα τρία παιδιά της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις