Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Άρεσε η παράσταση «Αίας» με τον Μιχάλη Σαράντη στο Θερινό Δημοτικό θέατρο

Πάτρα: Άρεσε η παράσταση «Αίας» με τον Μ...

Η παράσταση «Αίας» του Σοφοκλή… έστειλε μήνυμα στο σήμερα – Η σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Νανούρη

Ένα αρχαίο κείμενο σε μία εξαιρετική θεατρική μεταφορά με πολλαπλά μηνύματα για το σήμερα, απόλαυσαν το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 οι φίλοι το θεάτρου οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά το Δημοτικό Θερινό Θέατρο στο πλάι του Παμπελοποννησιακού, για να παρακολουθήσουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ την παράσταση «Αίας» του Σοφοκλή.

Το έργο ανέβηκε σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, με τον Μιχάλη Σαράντη να ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομίλησε μαζί του ζωγραφίζοντας μπροστά στα μάτια των θεατών.

Το κοινό μέσα από τον «Αίαντα» παρακολούθησε τη «μεγεθυμένη» εικόνα του ανθρώπου έτσι όπως ορίζεται μέσα από τον μεγαλύτερο πολεμιστή στο στρατόπεδο των Ελλήνων.

Αυτός είναι που δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία κατέληξαν στον Οδυσσέα, η απόφαση για εκδίκηση οδηγούν στην έκρηξη.

Ο Αίας έγινε συγχρόνως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Η τραγική κατάληξη ήταν ατιμασμένος και απεγνωσμένος να αυτοκτονήσει.

Η μετάφραση του έργου είναι του ποιητή Νίκου A. Παναγιωτόπουλου.

Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λυδία Καραθανασοπούλου. Εκ μέρους  του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας δόθηκε στους συντελεστές της παράστασης από μία συλλεκτική φιάλη Μαυροδάφνης της Achaia Clauss, την οποία η εταιρεία παρήγαγε σε περιορισμένο αριθμό για τον θεσμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture