Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στα Χανιά– Είχαν προηγηθεί μικρότερες δονήσεις- Τι λένε σεισμολόγοι

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στα Χανιά– Είχαν προη...

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 59 χλμ. ΝΔ της Παλαιοχώρας Χανίων.

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 07:01 ώρα Ελλάδος, νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5,3 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 350 χλμ. Ν των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 59 χλμ. ΝΔ της Παλαιοχώρας Χανίων.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 17,2 χλμ, ενώ είχαν προηγηθεί μικρότερες σεισμικές δονήσεις. Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση σημειώθηκε και το απόγευμα του Σαββάτου στην ίδια περιοχή της τάξεως των 4,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ωστόσο οι Αρχές παραμένουν σε ετοιμότητα.

 Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας στο enikos.gr, ο σεισμός αυτός είναι τμήμα μιας σεισμικής ακολουθίας που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο ημέρες.

«Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας γιατί είναι μακριά από την χερσαία έκταση, δεν έγινε καν αισθητός στο νότιο τμήμα της Κρήτης. Επίσης δεν έχουν αναφερθεί ζημιές» τόνισε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε:

«Είναι περιοχή όπου εκτείνεται το ελληνικό τόξο, η τάφρος αλλά δεν υπάρχει ανησυχία καθώς υπάρχει απόσταση από το χερσαίο τμήμα».

 
 Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι “παρακολουθούμε το φαινόμενο και την εξέλιξή του”.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο και διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμο Χουλιάρα, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, παρακολουθούν την σεισμική δραστηριότητα προκειμένου να δουν αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Ο σεισμός όπως είπε χαρακτηρίζεται σχετικά επιφανειακός αλλά το εστιακό του βάθος αλλά και το γεγονός ότι σημειώθηκε σε υποθαλάσσια περιοχή ήταν σημαντικό, όπως είπε διαφορετικά θα γοινόταν πιο αισθητός.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις