Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για σαλάτα τόνου με αβοκάντο - Μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Δείτε τα υλικά

Αναβαθμίστε μια κονσέρβα τόνου φτιάχνοντας αυτή την εύκολη συνταγή για σαλάτα με τόνο και αβοκάντο.

Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την κρεμώδη υφή του αβοκάντο με τη δροσερή τραγανότητα της ρόκας και του αγγουριού, ενώ το λεμόνι και η φέτα προσθέτουν μια ισορροπημένη γεύση.

Υλικά για τη συνταγή

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεσαία αβοκάντο, κομμένα σε κύβους (περίπου 2 ½ φλιτζάνια)
2 κονσέρβες τόνου σε ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια καρδιές ρόκας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
⅓ φλιτζάνι τριμμένη φέτα
¼ φλιτζάνι αμύγδαλο τριμμένο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ελιές
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Αναμείξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αβοκάντο και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν καλά.
  • Προσθέστε τον τόνο, τη ρόκα, το αγγούρι, τη φέτα, το αμύγδαλο, τις ελιές και τον μαϊντανό στο μείγμα του αβοκάντο. Ανακατέψτε απαλά.
  • Σερβίρετε αμέσως ή αποθηκεύστε στο ψυγείο για έως και 1 ώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life