Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ολυμπιακή φλόγα στο μπαλόνι πάνω από το Παρίσι είναι ψεύτικη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ολυμπιακή φλόγ...

Η «ψεύτικη» φλόγα δημιουργήθηκε από 40 φώτα LED και υδρατμούς. Αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλής για οποιονδήποτε να την αγγίξει.

Η ολυμπιακή φλόγα που εντυπωσίασε τον κόσμο στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 σε ένα πλωτό καζάνι δεν είναι πραγματική. Στην πραγματικότητα είναι 100% ηλεκτρική, όπως αποκάλυψαν οι διοργανωτές.

Η «ψεύτικη» φλόγα δημιουργήθηκε από 40 φώτα LED και υδρατμούς. Αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλής για οποιονδήποτε να την αγγίξει.

Το Παρίσι έχει θέσει ως στόχο να διοργανώσει τους «πιο πράσινους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών» και γι’ αυτό προτίμησε μία ηλεκτρική εκδοχή της ολυμπιακής φλόγας. Συνήθως η φλόγα εξαρτάται από ορυκτά καύσιμα.

Ο Tony Estanguet, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Παρισιού 2024, δήλωσε: «Θέλαμε το καζάνι να χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία για να μην παράγει πολλές εκπομπές. Ήμασταν φιλόδοξοι και θέλαμε να συνδυάσουμε κάτι θεαματικό και περιβαλλοντική υπευθυνότητα ταυτόχρονα».

Οι Γάλλοι Ολυμπιονίκες Marie-José Pérec και Teddy Riner εξέπληξαν το κοινό στην τελετή έναρξης το βράδυ της Παρασκευής, όταν μετέφεραν την φλόγα με την δάδα στο Ολυμπιακό καζάνι.

πηγή enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports