Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πέθανε στα 69 της χρόνια η διάσημη τραγουδίστρια των φάντο, Μίσια από την Πορτογαλία

Πέθανε στα 69 της χρόνια η διάσημη τραγο...

Η Μίσια που είχε θαυμαστές και στη χώρα μας, είχε γεννηθεί στις 18 Ιουνίου 1955 στην πόλη Πόρτο

Η διάσημη Πορτογαλίδα τραγουδίστρια Μίσια - Misia, από τις κυριότερες εκπροσώπους της ανανέωσης του φάντο, πέθανε το περασμένο Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 σε ηλικία 69 ετών και όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να αποτεφρωθεί στη Λισαβόνα στις 7 Αυγούστου.

Η είδηση του θανάτου της, έγινε γνωστή από τη δισκογραφική της εταιρία.

Η Μίσια που είχε θαυμαστές και στη χώρα μας, είχε γεννηθεί στις 18 Ιουνίου 1955 στην πόλη Πόρτο της Πορτογαλίας.

Η Σουζάνα Μαρία Αλφόνσο ντε Αγκιάρ, γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομα Μίσια, πέθανε το Σάββατο που μας πέρασε σε νοσοκομείο της Λισαβόνας έπειτα από μακρά ασθένεια, ανέφεραν συγγενείς της σε τοπικά Μέσα ενημέρωσης.

Μαζί με τραγουδίστριες όπως η Μαρίζα, η Άνα Μούρα ή ακόμη & η Κριστίνα Μπράνκο, ανήκε σε μία γενιά τραγουδιστριών φάντο που είχαν ανανεώσει τα τελευταία χρόνια αυτό το παραδοσιακό μελαγχολικό τραγούδι της Πορτογαλίας.

Η Μίσια είχε κυκλοφορήσει τον τελευταίο της δίσκο πρόπερσι.

«Η Mísia έπαιξε ρόλο κλειδί στην ανανέωση του φάντο, μη διστάζοντας να πειραματισθεί με νέες εντάσεις ήχου και λιγότερο συμβατικές προσεγγίσεις», υπογράμμισε το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο Πορτογάλος πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα απέτισε φόρο τιμής σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή 28-7, στον ιστότοπο της προεδρίας μιλώντας για μια «παθιασμένη» τραγουδίστρια του φάντο που έκανε μία σταδιοδρομία «στο σταυροδρόμι άλλων μουσικών».

Αξίζει τέλος να τονιστεί πως η Μίσια ήταν πολύγλωσση, ερμηνεύοντας μερικά από τα τραγούδια της στα ισπανικά, γαλλικά, καταλανικά, αγγλικά ακόμα και στα ιαπωνικά.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture