Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά στην Εύβοια: Περικυκλωμένο από τις φλόγες το Αφράτι - Εκκενώνονται χωριά

Καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά στην Εύβοια: Π...

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

ΝΕΟΤΕΡΟ: Περικυκλωμένο από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις είναι το Αφράτι στην Εύβοια, καθώς η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη , συνεπικουρούμενη από τους ισχυρούς ανέμους,  κινείται με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για το χωριό.   

Αποκαλυπτική για την κρισιμότητα της κατάστασης είναι η δήλωση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού.
«Η κατάσταση εξελίσσεται σε ιδιαίτερα σοβαρή. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε τις φλόγες όταν φτάσουν αυτές σε κατοικημένη περιοχή. Όλες οι δυνάμεις συγκεντρώνονται γύρω από το χωριό Αφράτι. Η φωτιά κινείται με ταχύτητα. Ελπίδα μας είναι να αλλάξουν οι άνεμοι» είπε χαρακτηριστικά.

Ήδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης στο χωριό Αφράτι με μηνύματα από το 112 και καλούν τους κατοίκους να κινηθούν προς Βασιλικό.

Οι πολίτες της περιοχής με ό,τι μέσο μπορούν, ιδιαίτερα με τρακτέρ αλλά κι άλλα χωματουργικά μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν την επέλαση της φωτιάς.

Φόβος για τους διάσπαρτους οικισμούς
 Οι φλόγες καίνε το μόνο κομμάτι που έχει μείνει ανέπαφο στην κεντρική Εύβοια από τις πυρκαγιές που έχουν απογυμνώσει τον τόπο και, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δείχνει να κατευθύνεται προς οικισμούς.

Για κατάσβεση έχουν σπεύσει 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 40 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερα για τον συντονισμό τους, ενώ υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εκτός ελέγχου παραμένει η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πισσώνας του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας.

Η φωτιά είναι σχετικά κοντά στον οικισμό του Πισσώνα και στην περιοχή πνέουν βόρειοι ισχυροί άνεμοι, που κατευθύνουν τη φωτιά σε περιοχές που δεν έχουν καεί στο παρελθόν.

Μάλιστα, το “112” εξέδωσε μήνυμα που καλεί τους κατοίκους από το χωριό Αφράτι να εκκενώσουν προς το Βασιλικό.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 40 οχήματα.

Από αέρος επιχειρούν, 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερα για το συντονισμό τους, ενώ παράλληλα υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

 

Νωρίτερα, για τον Πισσώνα εκδόθηκε «112» που καλεί τους κατοίκους της περιοχής σε ετοιμότητα, κυρίως λόγω των καπνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις