Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέσα στο 2025 οι πρώτες οικιακές συνδέσεις με φυσικό αέριο στην Πάτρα - ΒΙΝΤΕΟ

Μέσα στο 2025 οι πρώτες οικιακές συνδέσε...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Το χρονοδιάγραμμα για τον αγωγό 120 χιλιομέτρων τηρείται έως ώρας

Το φυσικό αέριο έρχεται κάθε ημέρα και πιο κοντά στους πατρινούς καθώς οι εργασίες περάσματος αγωγού κάτω από τους δρόμους της Πάτρας συνεχίζονται.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Αχαΐας, μαζί με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας έκαναν αυτοψία στα υπό εξέλιξη έργα στην οδό Ανθείας. Ο Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα όπως τηρείται έως ώρας.

Τι είπε ο περιφερειάρχης Δ.Ε. κατά την αυτοψία στο έργο

Η  ανάπτυξη  υποδομών διανομής φυσικού αερίου στην Πάτρα, με κύριο του έργου την Enaon EDA, προβλέπει επενδύσεις ύψους 18 εκατ. ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της Enaon EDA και πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ 2014-2020) και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.Η σύμβαση αφορά στην κατασκευή 120 χλμ. δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Πάτρας, το οποίο θα τροφοδοτείται από κρυογενικές δεξαμενές και εξοπλισμό επαναεριοποίησης LNG που κατασκευάζονται στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) της Πάτρας.

Μέσω του δικτύου, εκτιμάται ότι θα τροφοδοτηθούν σε πρώτη φάση τουλάχιστον 5.000 καταναλωτές από τον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα, ενώ συνολικά θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης έως και 30.000 καταναλωτών όλων των κατηγοριών το 2026. Με όφελος γύρω στο 20% συγκριτικά με το ηλεκτρικό ρεύμα, συνιστά μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική πηγή για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Οι εργασίες για την ανάπτυξη των υποδομών στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και, παράλληλα, ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου εντός της πόλης των Πατρών. Αξίζει να αναφέρουμε πως σε πρώτη φάση αναμένεται να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο και μέσα στο 2024, μεγάλες επιχειρήσεις εντός της ΒΙΠΕ.

Έχει, ήδη, κατασκευαστεί δίκτυο 8 χλμ εντός της ΒΙΠΕ και, παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια του εξοπλισμού και των δεξαμενών των LNG. Από τη ΒΙΠΕ προς την πόλη τηςω Πάτρας έχει ήδη κατασκευαστεί ο κεντρικός αγωγός σε μήκος 7 χλμ και απαιτούνται άλλα 13 χλμ για να φτάσει στην πόλη.

Ο χάρτης του δικτύου φυσικού αερίου

Ο χάρτης του δικτύου φυσικού αερίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις