Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Βραζιλιάνος ετών 30: Τι ξέρουμε για τον viral, αιωρούμενο surfer των Ολυμπιακών;

Βραζιλιάνος ετών 30: Τι ξέρουμε για τον ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο Γκάμπριελ Μεντίνα πρωτοστατεί στο αναμνηστικό άλμπουμ πρωταθλητών των ημερών

«Δεν ήταν δύσκολο να τραβήξω τη φωτογραφία. Ήταν περισσότερο να προβλέψω τη στιγμή και το πού θα εκτοξευτεί ο Γκάμπριελ από το κύμα» είπε ο Γάλλος φωτογράφος Jérôme Brouillet  για τη φανταστική εικόνα που σφράγισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες -Παρίσι 2024.

Ο 30χρονος Βραζιλιάνος σέρφερ Γκάμπριελ Μεντίνα κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία μονού κύματος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά κυρίως έγινε super star από τις απίστευτες εικόνες του στο νερό. Όμως, όπως και η Σιμόν Μπάιλς, η αμερικανίδα θριαμβεύτρια στο ομαδικό της ενόργανης γυμναστικής, είχε αποσυρθεί το 2022 από το άθλημα για λόγους ψυχικής υγείας. Ετσι, η τωρινή δημοτικότητά του έχει παραπάνω λόγους να εμπνέει.  

Ο Γκάμπριελ επέστρεψε χάρη στη σκληρή προπόνηση και την επιμονή του χαρίζοντας πολυσυζητημένα στιγμιότυπα που «έριξαν το διαδίκτυο. Στα 11 χρόνια του επικράτησε στο πρώτο του τουρνουά.  Στα 15 του, κατέκτησε το πρώτο του διεθνές πρωτάθλημα στο Rip Curl GromSearch ενώ η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 2009, όταν μπήκε στον ASP World Tour. Το 2014, έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος που κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, ένα κατόρθωμα που επανέλαβε το 2018 και το 2021. Ένα διάλειμμα πρόπερσι ήταν απαραίτητο για να ηρεμήσει και επιστρέψει δριμύτερος.

Το αγώνισμα του σερφ διεξάγεται σε έναν ύφαλο στο Teahupo'o της Ταϊτής, στη Γαλλική Πολυνησία, 16.000 χιλιόμετρα μακριά από το Παρίσι.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η φωτογραφία του Jérôme Brouillet με τον «αιωρούμενο σέρφερ», αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τον ορισμό του viral. Ο Βραζιλιάνος πρωταθλητής απογειώθηκε από ένα μεγάλο κύμα με την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του. Τότε, ο φωτογραφικός φακός τον έπιασε να κάθεται σε σύννεφο του Ειρηνικού, δείχνοντας παράλληλα τον ουρανό….

Ειδήσεις Τώρα

Marie-Chantal x Mrs. Alice: Art de la table και summer elegance στο Σαουθάμπτον

Κιμ Καρντάσιαν: Κι άλλη απόπειρα να μοιάσει στη Μονρόε στη νέα Balenciaga campaign

Παρίσι, Omega House: Μαγνήτισαν τα βλέμματα μαμά και κόρη, Σίντι Κρόφορντ- Κάια Γκέρμπερ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports