Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Παρίσι 2024- Ο Απόστολος Χρήστου έγραψε ιστορία: Πήρε το ασημένιο μετάλλιο- «Πήγα από την κόλαση στον παράδεισο σε τρεις μέρες» - ΔΕΙΤΕ την κούρσα του

Παρίσι 2024- Ο Απόστολος Χρήστου έγραψε ...

Δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα

Δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε την δεύτερη θέση στον τελικό των 200μ. ύπτιο στην κολύμβηση στο Παρίσι και το αργυρό μετάλλιο, μια τεράστια επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση.

Ο Απόστολος Χρήστου βούρκωσε τη στιγμή της απονομής του ασημένιου μεταλλίου - ΦΩΤΟ

Ποτέ άλλοτε σε αγώνισμα πισίνας Έλληνας κολυμβητής δεν είχε στεφθεί Ολυμπιονίκης. Και τα κατάφερε κάνοντας μια τρομερή κούρσα με χρόνο 1.54.82. Μπορεί στα 100μ. ύπτιο να έμεινε με την πίκρα της τέταρτης θέσης, όμως επανήλθε δριμύτερος στο 200άρι, που δεν είναι και το... καλό του αγώνισμα και έκανε το θαύμα του φέρνοντας στην Ελλάδα το δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μετά τον Θόδωρο Τσελίδη.

Απόστολος Χρήστου: Το ιστορικό πρώτο μετάλλιο Έλληνα κολυμβητή και 123ο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Χρήστου έκανε μία τρομερή κούρσα, παίρνοντας από την αρχή μεγάλο προβάδισμα. Γύρισε στο πρώτο 100άρι σε 55.14, πιο γρήγορα ακόμη κι από το πέρασμα του Ααρον Πίρσολ στο ακατάρριπτο παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειώσει το 2009. Ηταν προφανές ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι και σιγά-σιγά ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος, που ήταν έτσι κι αλλιώς το φαβορί του τελικού, μείωσε τη διαφορά και τον προσπέρασε, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο με 1:54.26. Ο Ελληνας πρωταθλητής έδωσε και την τελευταία ιμάδα των δυνάμεων του, τερμάτισε σε 1:54.82, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του Απόστολου Σίσκου (1:55.42 από τις 19/6 στο Βελιγράδι) και κράτησε τη δεύτερη, μπροστά από τον Ελβετό Ρόμαν Μιτιούκοφ που πήρε την τρίτη θέση με 1:54.85. Η Ελλάδα έχει πλέον μετάλλιο στην κολύμβηση!

Τα αποτελέσματα του ιστορικού για τη χώρα μας τελικού στα 200μ. ύπτιο ανδρών:

Χούμπερτ Κος (Ουγγαρία) 1:54.26
Απόστολος Χρήστου (ΕΛΛΑΔΑ) 1:54.82
Ρόμαν Μιτιούκοφ (Ελβετία) 1:54.85
Μεουέν Τομάκ (Γαλλία) 1:55.38
Κίτον Τζόουνς (ΗΠΑ) 1:55.39
Ούγκο Γκονζάλεθ (Ισπανία) 1:55.47
Πίτερ Κέτζε (Ν. Αφρική) 1:55.60 (ρεκόρ Αφρικής)
Λούκας Μέρτενς (Γερμανία) 1:55.97

«Πήγα από την κόλαση στον παράδεισο σε τρεις μέρες»

«Είναι απίστευτο. Σε τρεις μέρες πήγα από την κόλαση στον παράδεισο. Τεράστια ανατροπή στα συναισθήματά μου. Ήξερα ότι έχω δυνατότητες, μπήκα δυνατά από την αρχή, εκβίασα τη θέση μου, στο τέλος έχασα δυνάμεις αλλά είχα καλή διαφορά και πρόλαβα να πάρω το μετάλλιο. Τα έδωσα όλα για να κάνω την υπέρβαση και ανταμείφθηκα. Δεν μπορώ να το πιστέψω, πάντα στο μυαλό μου είχα τα 100μ., η δουλειά που έκανα όμως κάλυπτε εν μέρει και τα 200μ. Ο προπονητής μού είπε να μπω γρήγορα και να διατηρηθώ δυνατός. Επειδή είχα δυνάμεις έμεινα μπροστά, γιατί ήμουν αρκετά πιο ξεκούραστος από ό,τι συνήθως. Πλέον το 200άρι είναι το αγαπημένο μου», δήλωσε ο Χρήστου φανερά συγκινημένος.

Η υποδοχή του Χρήστου από την ΕΟΕ μετά το αργυρό μετάλλιο

Η ΕΟΕ με τον πρόεδρο της Σπύρο Καπράλο, καθώς και τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Κυριάκο Γιαννόπουλο αγκάλιασαν σφιχτά τον “ασημένιο” Έλληνα πρωταθλητή με τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής να τον αποθεώνουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports