Αφράτα γαλλικά μπισκότα
Τα μπισκότα Μαντλέν είναι τα πιο αφράτα και ζουμερά μικρά κέικ που θα δοκιμάσεις και δεν χρειάζονται καν γάλα για να τα ετοιμάσεις.
Είναι το πιο λογοτεχνικό γλυκό της γαλλικής κουζίνας, καθώς υπήρξε πηγή έμπνευσης του Marcel Proust στο πεζογράφημά του, Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο. Η συνταγή για μπισκότα Μαντλέν που θα σου δώσουμε, αξίζει σίγουρα να την δοκιμάσεις, αν όχι για την εξαιρετική γεύση της, καθαρά και μόνο για την ιστορία της.
Συνταγή για μπισκότα Μαντλέν
Υλικά για 30 μπισκότα
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά σε σκόνη
240 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από ½ λεμόνι
λίγη βανίλια σκόνη
4 αυγά
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
ειδικά φορμάκια για ψήσιμο
Εκτέλεση
Ξεκινάς ανακατεύοντας το αλεύρι με τη μαγιά. Χτυπάς τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, ανακατεύεις το μείγμα των αυγών με το αλεύρι και το ξύσμα του λεμονιού. Στο τέλος, προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύεις ξανά.
Στη συνέχεια, βουτυρώνεις τα ειδικά φορμάκια για τα Μαντλέν και τα γεμίζεις μέχρι λίγο πάνω από τη μέση του ύψους τους. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, για 13’-15’. Ξεφορμάρεις τα Μαντλέν ενώ είναι ακόμη ζεστά και πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη.
Extra Tip: Τα μπισκότα Μαντλέν τα διατηρείς σε αεροσταγώς κλεισμένο μεταλλικό κουτί για να κρατηθούν αφράτα.
Πηγή: missbloom.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr