Αυτή η συνταγή είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα
Ένα πιάτο που συνδυάζει την κλασική γεύση που έχουν οι γεμιστές ντομάτες με την νοστιμιά του μπέικον. Αυτή η συνταγή είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα.
Μπορείτε να την προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα, προσθέτοντας τα αγαπημένα σας υλικά.
Υλικά για τη συνταγή
Για τις ντομάτες:
4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες
Αλάτι
Για τη γέμιση:
100 γραμμάρια μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (π.χ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
1 αυγό, χτυπημένο
1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Ελαιόλαδο
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Κόψτε ένα καπάκι σε κάθε ντομάτα και με ένα κουτάλι αφαιρέστε απαλά τους σπόρους και την πολτό. Αλατίστε εσωτερικά τις ντομάτες.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε το σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το σοταρισμένο μπέικον, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το τυρί, το αυγό, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Γεμίστε τις ντομάτες με το μείγμα.
- Τοποθετήστε τις γεμιστές ντομάτες σε ένα ταψί και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και η γέμιση να ροδίσει.
- Σερβίρετε τις γεμιστές ντομάτες ζεστές ή χλιαρές. Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με μια πράσινη σαλάτα ή με ρύζι.
Συμβουλές:
Για μια πιο πλούσια γεύση: Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση τριμμένο κασέρι, φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.
Για μια πιο πικάντικη γεύση: Προσθέστε λίγο τσίλι ή πιπέρι καγιέν στη γέμιση.
Για μια πιο υγιεινή επιλογή: Αντί για μπέικον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ή γαλοπούλα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr