Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες με ένα φυσικό υλικό

Απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες με ένα φυσικό υλικό

Υπάρχει στην κουζίνα σας

Η συνύπαρξη με τις κατσαρίδες στο σπίτι μπορεί να είναι αγχωτική και αηδιαστική, ακόμα κι αν πρόκειται για λίγες.

Ωστόσο, η χρήση ενός φυσικού υλικού από την κουζίνα σας μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά έντομα.

Η απλή και οικονομική λύση για να διώξετε τις κατσαρίδες από τα σπίτι σας
Το γεγονός ότι τα αγγούρια μπορούν να αποτρέψουν τις κατσαρίδες έχει επιστημονικά αποδειχθεί από τη δεκαετία του 1980. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απωθήσετε με φυσικό τρόπο τα ενοχλητικά έντομα με αυτό το κοινό συστατικό που υπάρχει στην κουζίνα σας, χωρίς να τις βλάψετε. Επιπλέον, τα αγγούρια είναι οικονομικά και εύκολα διαθέσιμα, καθιστώντας αυτή τη μέθοδο μια απλή και οικονομική λύση.

Αν και οι κατσαρίδες δεν αποτελούν άμεση απειλή, καθώς δεν είναι συνηθισμένο να δαγκώνουν, αυτά τα ενοχλητικά έντομα είναι γνωστό ότι μεταφέρουν βακτήρια που μπορούν να οδηγήσουν σε στρεπτόκοκκο, σαλμονέλα και σταφυλόκοκκο. Για να παραμείνετε εσείς και η οικογένειά σας ασφαλείς, είναι σημαντικό να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και να τις κρατήσετε μακριά από τα τρόφιμα.

Αν και τα αγγούρια μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατσαρίδων από συγκεκριμένους χώρους, δεν τις εξοντώνουν και μπορεί να μην είναι αρκετά αποτελεσματικά σε σοβαρές προσβολές. Επικοινωνήστε με μια επαγγελματική υπηρεσία ελέγχου παρασίτων εάν ανησυχείτε ότι οι κατσαρίδες έχουν κατακλύσει το σπίτι σας.

Γιατί τα αγγούρια μπορούν να απωθήσουν τις κατσαρίδες
Πολλές οικιακές λύσεις για την καταπολέμηση των παρασίτων είναι μύθοι. Ωστόσο, σύμφωνα με μια μελέτη του 1984 που διεξήχθη από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου του Κάνσας, στα αγγούρια υπάρχουν ενώσεις  που μπορούν να απωθήσουν τις κατσαρίδες.

Η μελέτη αυτή εξέτασε την αποτελεσματικότητα ολόκληρων, κομμένων σε φέτες και πολτοποιημένων αγγουριών έναντι των κατσαρίδων και διαπίστωσε ότι τα καλά πολτοποιημένα αγγούρια ήταν το πιο αποτελεσματικό απωθητικό.

 Ενώ τα κομμένα αγγούρια είχαν κάποια επίδραση, τα ολόκληρα αγγούρια δεν έκαναν μεγάλη διαφορά. Αυτό συμβαίνει επειδή η πολτοποίηση των αγγουριών προκαλεί μια αντίδραση που απελευθερώνει ενώσεις από τα κύτταρα των λαχανικών καθώς αυτά σπάνε, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των ενοχλητικών κατσαρίδων. Όταν πολτοποιήθηκαν τα λαχανικά, οι ενώσεις (E)-2-nonen-l-al και (E, Z)-2,6-nonadien-l-al απώθησαν το 98% των κατσαρίδων στη μελέτη.

Τα αγγούρια αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για φυσικό και ασφαλή έλεγχο των παρασίτων. Αυτό μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή για όσους καλλιεργούν αγγούρια στους κήπους τους.

Απωθήστε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας με αγγούρι
Για αυτό το κόλπο, θα πρέπει να πολτοποιήσετε το αγγούρι σας. Στη μελέτη, αυτό έγινε τοποθετώντας ένα ολόκληρο αγγούρι σε ένα μπλέντερ, αν και μπορείτε να κόψετε το λαχανικό και στη συνέχεια να το πολτοποιήσετε με ένα  πιρούνι ή άλλο εργαλείο κουζίνας.

Ο πολτός αγγουριού μπορεί στη συνέχεια να τοποθετηθεί σε μικρά πιάτα και να τοποθετηθεί σε περιοχές όπου θέλετε να αποτρέψετε τις κατσαρίδες ή όπου τις έχετε δει στο παρελθόν. Ενώ ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι πρέπει να βάζετε φέτες αγγουριού, αυτό πιθανώς δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό.

 Δυστυχώς, τα πιάτα με αγγούρι πρέπει συχνά να αντικαθίστανται με αυτό το κόλπο, καθώς τα λαχανικά μπορούν να χαλάσουν γρήγορα. Επιπλέον, τα αγγούρια μπορεί να απωθούν τις κατσαρίδες μόνο από μια μικρή περιοχή και μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσετε αρκετά πιάτα.

Ενώ έχει αποδειχθεί ότι τα πολτοποιημένα αγγούρια απωθούν τις κατσαρίδες, μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι οι κατσαρίδες μερικές φορές τρώνε αγγούρια, αν και προτιμούν άλλα προϊόντα. Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το κόλπο, προσπαθήστε να εντοπίσετε τι είδους κατσαρίδες βλέπετε στο σπίτι σας.

Τα αγγούρια θα βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες κατσαρίδες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικά όσο κάποιες άλλες μέθοδοι ελέγχου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις