Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Τιμ Γουόλς υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις

Ο Τιμ Γουόλς υποψήφιος αντιπρόεδρος της ...

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλς, είναι η επιλογή της Κάμαλα Χάρις για υποψήφιος αντιπρόεδρος στις αμερικανικές εκλογές

Η Κάμαλα Χάρις επέλεξε τον κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλς ως υποψήφιο αντιπρόεδρο στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, μετέδωσε το CNN.

Πρώην εκπαιδευτικός, ο Τιμ Γουόλς διανύει τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης της Μινεσότα και προεδρεύει της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών.

Προηγουμένως υπηρέτησε για 12 χρόνια στο Κογκρέσο, εκπροσωπώντας μια συντηρητική αγροτική περιφέρεια που, τόσο πριν όσο και μετά τη θητεία του, κυριαρχούνταν κυρίως από Ρεπουμπλικάνους.

Στο διάστημα που οδήγησε στην επιλογή του ως υποψηφίου του Χάρις, ο Γουόλς ήταν υπερασπιστής του Τζο Μπάιντεν. Όταν ο Μπάιντεν εγκατέλειψε την εκλογική κούρσα, ο Γουόλς υποστήριξε την Κάμαλα Χάρις την επόμενη μέρα και έκτοτε αναδείχθηκε ως αξιόπιστος, ενεργητικός και δυναμικός υποστηρικτής της νέας υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Ποιος είναι ο Τιμ Γουόλς
Ο Τιμ Γουόλς είναι ο 41ος Κυβερνήτης της Μινεσότα. Εξελέγη πρώτη φορά το 2018 και επανεξελέγη το 2022. Πριν γίνει κυβερνήτης, υπηρέτησε ως μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ εκπροσωπώντας την 1η εκλογική περιφέρεια της Μινεσότα από το 2007 έως το 2019.

Ως κυβερνήτης, έχει επικεντρωθεί σε θέματα όπως η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη και η καθαρή ενέργεια. Έχει εισάγει πολιτικές για την παροχή δωρεάν σχολικών γευμάτων, την προστασία των δικαιωμάτων αναπαραγωγής και τη μετάβαση της Μινεσότα σε 100% καθαρή ηλεκτρική ενέργεια μέχρι το 2040

Ο Γουόλς γεννήθηκε στη Νεμπράσκα και υπηρέτησε στην Εθνοφρουρά των ΗΠΑ για 24 χρόνια. Αργότερα εργάστηκε ως δάσκαλος και προπονητής ποδοσφαίρου, πριν ασχοληθεί με την πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως κυβερνήτης, αντιμετώπισε προκλήσεις όπως η πανδημία COVID-19 και οι κοινωνικές ταραχές μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις