Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: Αυτή ήταν η πιο δύσκολη και δυσάρεστη στιγμή – Συγκλονίζει ο γιατρός για το 15 μηνών βρέφος

Αμαλιάδα: Αυτή ήταν η πιο δύσκολη και δυ...

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον θάνατο του παιδιού κάνουν λόγο για εισρόφηση

Τις αγωνιώδεις και δραματικές προσπάθειες να επαναφέρει στη ζωή, το μόλις 15 μηνών βρέφος που μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, περιγράφει ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος, ο οποίος, μαζί με το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό, έδωσε μάχη επί 1μιση ώρα κόντρα σε κανόνες και πρωτόκολλα.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε νεκρό από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, λίγη ώρα μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (05/08), από μία φίλη της οικογένειας, ενώ η μητέρα του παιδιού βρισκόταν από πίσω της ουρλιάζοντας. «Από τις 12:30 το μωρό δεν ανέπνεε. Όταν έφτασε σε εμάς, είχε όλα τα χαρακτηριστικά του θανάτου, όπως μυϊκή ατονία, μυδρίαση κλπ» αναφέρει αρχικά ο κ. Δημητρόπουλος.

 Σύμφωνα με τον γιατρό έγιναν όλοι οι απαραίτητοι χειρισμοί που απαιτούνται, σε περίπτωση που το βρέφος είχε πνιγεί, ή είχε καταπιεί οτιδήποτε, ωστόσο η κατάστασή του δεν παρουσίαζε κάποια διαφορά. «Έγιναν απίστευτες προσπάθειες ΚΑΡΠΑ, διασωλήνωση, διήρκησαν όλα πολύ περισσότερο από τους χρόνους της μισής ώρας, παρόλο που το παιδί ήταν νεκρό και μας έλεγαν να σταματήσουμε. Συνεχίσαμε, μήπως καταφέρουμε να δούμε μία μικρή ελπίδα. Δυστυχώς όμως, παρόλες τις ενέργειες, το μωράκι δεν επανήλθε». 

Ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας στα επείγοντα του νοσοκομείου, με τον κ. Δημητρόπουλο να τονίζει πως όταν έκλεισε το νοσηλευτικό προσωπικό τα ματάκια του βρέφους, «ήταν η πιο δύσκολη και δυσάρεστη στιγμή. Όλα γύρισαν ανάποδα. Η εικόνα αυτή δεν γίνεται να ξεχαστεί. Ήταν λες και καταστρεφόταν ο κόσμος. Φυσικά και είναι από τις πιο στενάχωρες εμπειρίες να “χάνουμε” παιδιά στα ιατρεία, ακόμη κι αν έρχονται νεκρά σε εμάς. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι, ωστόσο ως γιατροί προσπαθούμε να παραμένουμε ψύχραιμοι. Ήταν ένα αγγελούδι, που δυστυχώς δεν καταφέραμε να του δώσουμε ζωή». 

Στην συνέχεια, ενημερώθηκε το οικογενειακό περιβάλλον για την ανείπωτη τραγωδία. Η μητέρα του παιδιού, χθες, χρειάστηκε να μεταφερθεί δύο φορές στο νοσοκομείο, λόγω της κατάστασής της, αφού δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ από τον χαμό του παιδιού της.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον θάνατο του παιδιού κάνουν λόγο για εισρόφηση, ωστόσο αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία που κατέληξε.

enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις