Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χειροτονήθηκε Διάκονος ο πολύτεκνος δάσκαλος Παναγιώτης Τσέλος

Πάτρα: Χειροτονήθηκε Διάκονος ο πολύτεκν...

Την περασμένη Κυριακή 4-8-2024 - Την χειροτονία έκανε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος - Στη Θεία λειτουργία προέστη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος

Την περασμένη Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 το πρωί στη διάρκεια της Θείας λειτουργίας στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, όπως είχε προαναγγελθεί, προέβη στην χειροτονία σε Διάκονο του Παναγιώτη Τσέλου.

Ο Διάκονος Παναγιώτης Τσέλος είναι εν ενεργεία Δάσκαλος και υπηρετεί στο 46ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών. Είναι έγγαμος και πατέρας 8 τέκνων. Ο ένας υιός του μάλιστα χειροτονήθηκε Διάκονος και υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου, στην Κύπρο.

Της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, προέστη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος συνδέεται πνευματικά με τον χειροτονηθέντα, συλλειτουργούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου, ο οποίος & τέλεσε την χειροτονία του Διδασκάλου Παναγιώτου Τσέλου.

Ο χειροτονηθείς, γνωστός και αγαπητός στους εκπαιδευτικούς κύκλους, μίλησε εκ βαθέων για την μέχρι τώρα πνευματική και εν γένει πορεία του και ευχαρίστησε τον Θεό για τις πολλές ευεργεσίες του και όλους όσοι συνετέλεσαν να φθάσει στην ημέρα της χειροτονίας του.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος απηύθυνε λόγους πνευματικούς στον νέο Κληρικό. Εξήρε το γεγονός ότι ενώ υπηρετεί ως Διδάσκαλος, χειροτονήθηκε Κληρικός κάτι το οποίο είναι εξόχως συγκινητικό και θυμίζει παλαιότερες εποχές και του ευχήθηκε να έχει πορεία κατά πάντα από τον Θεόν ευλογημένη.

Στην Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγ. Ανδρέου που είχε πολύ κόσμο και ολοκληρώθηκε στις 11 το πρωί, συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Αδελφότητος Θεολόγων ο «Σωτήρ», Αρχιμανδρίτης Αστέριος Χατζηνικολάου και άλλοι Κληρικοί από την Πάτρα και αλλού.

Συγκινητική ήταν η παρουσία πλήθους λαού, ιδιαιτέρως δε των νέων ανθρώπων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις