Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Μανόλης Καραλής: Η συγκλονιστική αφήγηση για το ρατσισμό - «Μας χτυπούσαν»

Μανόλης Καραλής: Η συγκλονιστική αφήγηση...

«Καθόμασταν σε ένα παγκάκι με την αδερφή μου και κλαίγαμε»

Ο Μανόλο της Ελλάδας, ο χάλκινος Εμμανουήλ Καραλής, που σκόρπισε χαρά σε όλη τη χώρα με την επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι μπορεί να πέρασε πλέον στο πάνθεον των Ολυμπιονικών, ωστόσο ο δρόμος του δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Πριν από 4 χρόνια, το Σεπτέμβριο του 2020 είχε παραχωρήσει μία συνέντευξη στο Sport24, και με μια πραγματική κατάθεση ψυχής είχε συγκλονίσει αφηγούμενος το πώς υπήρξε θύμα ρατσισμού στα παιδικά του χρόνια στο σχολείο μαζί με την αδερφή του, αλλά και για τα σχόλια που ακούει μέχρι και σήμερα στο δρόμο.

«Όταν ήμουν στο δημοτικό με την αδελφή μου, μια ομάδα παιδιών ερχόντουσαν και μας έλεγαν "πηγαίντε στη χώρα σας", μας έσπρωχναν. Πηγαίναμε εγώ και η αδελφή μου σε ένα παγκάκι, καθόμασταν, κλαίγαμε. Γινόταν για πάρα πολύ καιρό», είχε πει χαρακτηριστικά, απαντώντας καταφατικά στο ερώτημα αν τους είχαν χτυπήσει.

«Στην ηλικία των 15 ξεκίνησαν οι πιο σοβαρές λέξεις και τα πιο κακά βλέμματα». Όπως είπε, από τα 14 του μέχρι και εκείνη την στιγμή πήγαινε σε ψυχολόγο για να αντεπεξέλθει σε όλη αυτή την κατάσταση.

Είχε αναφερθεί ακόμη για πρώτη φορά ευθέως στην καταγγελία του προς τον ομοσπονδιακό προπονητή στίβου, Δημήτρη Κυττέα.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο προπονητής αναφερόταν στον Καραλή ως «ο μαύρος», έκανε άσχημους χαρακτηρισμούς για τον πατέρα και τη μητέρα του (ο πατέρας του Καραλή κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας και η μητέρα του από την Ουγκάντα -και οι δύο αθλητές), ενώ φέρεται να έχει ειπωθεί ότι «κάνει βουντού» και ότι «οι μαύροι είναι από τη φύση τους χαζοί».

«Η οικογένειά μου με μεγάλωσε με τρόπο ώστε να λαμβάνω μόνο την αγάπη», είπε ο Μανόλο Καραλής.

Δείτε στο παρακάτω video τη συγκλονιστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Μανόλης Καραλής:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports