Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Μarc Jacobs: Φθινόπωρο με γυναίκες- κούκλες, έτσι καταγγέλλει τον αμερικάνικο συντηρητισμό

Μarc Jacobs: Φθινόπωρο με γυναίκες- κούκ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μια «πολιτικοποιημένη» collection χάρη στην οποία τα περιοδικά μόδας μίλησαν για τη μεγαλοφυία του ανεξάντλητου σε ιδέες σχεδιαστή

Σε μέρες που η κοινωνία «βράζει» από ρατσισμό και ακραίες ιδεολογίες, ο διάσημος σχεδιαστής Marc Jacobs κηρύσσει την ελευθερία των επιλογών με το δικό του τρόπο. Η τελευταία του φθινοπωρινή collection κράτησε μόλις 7 λεπτά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, αλλά οι εικόνες άρθρωσαν ξεκάθαρα το μήνυμά του.

Μιλάμε για καρτουνίστικες μορφές και φιγούρες, σαν vintage κούκλες. Όλα τα looks όμως θύμιζαν γυναικεία πρότυπα από τις εποχές ΄50 και ’60 τα οποία διασκεύασε στην υπερβολή τους.

Η Μέρλιν Μονρόε, η Τζάκι Κένεντι, η Μίνι Μάους και οι ηρωίδες της Disney τον κινητοποίησαν. Εμπνεύστηκε από τις σιλουέτες, τα looks και τις λεπτομέρειες που άφησαν εποχή και επηρέασαν το γυναικείο βεστιάριο αντιπροσωπεύοντας μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής.  

Το φόρεμα που ανέμιζε στο «Επτά χρόνια φαγούρα», τα πουά, οι φιόγκοι και οι πλούσιες φούστες στα κινούμενα σχέδια και γενικότερα το αμερικάνικο lady chic μπήκαν στο στόχαστρο. Στα πρόσωπα των μοντέλων δέσποζαν χρωματιστά, ψεύτικα βλέφαρα με πελώριες βλεφαρίδες. Οι δημοσιογράφοι μόδας αναφέρθηκαν σε μια επίδειξη «fun and brilliant».

Ο Jacobs συνεχίσει να εκπλήσσει με τις ιδέες και την πρωτοτυπία του. «Πιστεύω ότι πρέπει να ζούμε με αυθεντικότητα, απελευθερωμένοι από την έγκριση των άλλων, από τον παράλογο συντηρητισμό και τις κοινωνικές νόρμες» δήλωσε ο ίδιος για την πολυσυζητημένη Fall/Winter 2024 collection του. Τα νύχια του ήταν πιο μακριά από ποτέ, στολισμένα με κρύσταλλα καθώς είναι η νέα του αδυναμία, μαζί με τα τακούνια. Στο πλευρό του η μούσα του, Cardi B, λάτρης της εκκεντρικότητας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View