Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Φυτά που αργοπεθαίνουν από τη ζέστη και τον ήλιο: 8 tips για να τα σώσεις

Φυτά που αργοπεθαίνουν από τη ζέστη και ...

Ο ήλιος και η ακραία ζέστη αποτελούν πρόκληση

Για πολλά φυτά, ο ήλιος και η ακραία ζέστη αποτελούν πρόκληση τώρα το Καλοκαίρι.

Πόσο μάλλον όταν οι συνθήκες καύσωνα δεν είναι και τόσο σπάνιες πλέον. Και ενώ υπάρχουν Λουλούδια που αντέχουν χωρίς νερό το καλοκαίρι, αλλά και μερικά φυτά που μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τον καύσωνα, εσένα σε ενδιαφέρει να σώσεις αυτά που ήδη έχεις και βλέπεις να ταλαιπωρούνται.

 
Η διάσωση φυτών εξωτερικού χώρου, που είναι ευαίσθητα στη ζέστη και τον ήλιο, μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολη υπόθεση αν δεν είσαι expert κηπουρός, υπάρχουν όμως μερικά πολύτιμα tips που μπορούν να τα βοηθήσουν να ανακάμψουν. Ή έστω να επιβιώσουν για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής σεζόν. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι χρειάζονται έξτρα περιποίηση από εσένα και παρακάτω μαθαίνεις όσα παιρνούν απ΄ το χέρι σου και μπορείς να κάνεις για να τα σώσεις.

 
Συχνό και βαθύ πότισμα: Πότιζε τα Φυτά σου νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να αποφύγεις την εξάτμιση του νερού και τα εγκαύματα, που είναι πιο πιθανά τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Βεβαιώσου ότι το νερό φτάνει βαθιά στο έδαφος και οι ρίζες του φυτού ποτίζονται καλά.

Αποφυγή υπερβολικού ποτίσματος: Έλεγξε το έδαφος πριν ποτίσεις τα φυτά σου για να αποφύγεις την υπερβολική υγρασία, που μπορεί να προκαλέσει τη σήψη των ριζών.

Επαρκής σκιά: Φρόντισε να εξασφαλίζεις στα ευαίσθητα φυτά, σκιά. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο μέρος στο μπαλκόνι, την ταράτσα ή τον κήπο σου με σκιά, μπορείς προσωρινά να τοποθετήσεις δίχτυ σκίασης από πάνω τους, ώστε να τα προστατεύσεις από τον έντονο ήλιο.

Μείωση θερμοκρασίας του εδάφους: Κάλυψε το έδαφος γύρω από τα φυτά με οργανικά υλικά όπως φλοιό δέντρων, άχυρο ή κομπόστ για να διατηρήσεις την υγρασία και να μειώσεις τη θερμοκρασία του εδάφους. Εδώ μπορείς να μάθεις για τα πλεονεκτήματα της εδαφοκάλυψης, που θα βοηθήσουν τα φυτά σου να αναπτυχθούν.

Βελτίωση της ποιότητας του εδάφους ή του χώματος: Μπορείς να προσθέσεις οργανική ύλη (κομπόστ ή λίπασμα) ώστε να βελτιώσεις την ποιότητα του χώματος στη γλάστρα ή του εδάφους αν τα έχεις φυτέψει απευθείας εκεί. Έτσι, βοηθάς τα ευαίσθητα φυτά να συγκρατήσουν νερό και θρεπτικές ουσίες.

 
Προστασία του φυλλώματος: Στο εμπόριο υπάρχουν σκευάσματα που προορίζονται για ψέκασμα στα φύλλα και προστατεύουν τα φυτά από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία.

Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών: Έλεγξε για σημάδια παρασίτων ή ασθενειών και αντιμετώπισέ τα άμεσα. Σου έχουμε μιλήσει για την κανέλα, η οποία αποτελεί ένα φυσικό υλικό που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου και θα τα προστατέψει.

Κλάδεμα: Κλάδεψε ή αφαίρεσε τα ξερά και καμμένα μέρη των φυτών σου, που έχουν προσβληθεί από την έντονη ηλιοφάνεια, ώστε να επιτρέψεις να αναπτυχθούν στη θέση τους νέα, υγιή φύλλα.

 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being