Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Μπράντο, Φόντα, Ρέντφορντ και άλλοι στη 2τομη έκδοση με σπάνιες αρχειακές φωτογραφίες του περιοδικού LIFE

Μπράντο, Φόντα, Ρέντφορντ και άλλοι στη ...
Μαρτάτος Tάκης

Το βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτόν τον Σεπτέμβριο και είναι ένας θησαυρός για τους σινεφίλ

Σπάνιες φωτογραφίες αρχείου του εμβληματικού Αμερικανικού περιοδικού Life με αστέρες του Χόλυγουντ της Χρυσής περιόδου από το 1936 έως το 1972 πρόκειται όπως διαβάσαμε σε ανάρτηση της Maureen Lee Lenker στο Entertainment Weekly, να κυκλοφορήσουν σε μία 2τομη έκδοση τον Σεπτέμβριο 2024 και σίγουρα το υλικό αυτό αποτελεί «θησαυρό» για κάθε σινεφίλ και συλλέκτη.

Φωτογραφίες από παρασκήνια γυρισμάτων, από κινηματογραφικά σετ, κινηματογραφικές πρεμιέρες, κ.α. που απεικονίζουν αγαπημένους, glamorous αστέρες του σινεμά όπως η Τζέιν Φόντα, ο Έρολ Φλιν, ο μέγας Μάρλον Μπράντο, ο Robert Redford, ο Sammy Davis, Jr., ο Πολ Νιούμαν, ο Χάμφρει Μπόγκαρτ, ο Όρσον Ουέλς, η Μέριλιν Μονρόε, κ.α., περιλαμβάνονται στην σπάνια αυτή έκδοση σε συνεργασία με τον οίκο Taschen, που θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να διεισδύσει στα αρχεία του περιοδικού LIFE magazine.

Από το 1936 έως το 1972, το LIFE κυριάρχησε ως το πλέον δημοφιλές εβδομαδιαίο φωτογραφικού και γενικότερου ενδιαφέροντος περιοδικό και η περίοδος αυτή συνέπεσε με την λεγόμενη ακμάζουσα Χρυσή περίοδο των αστέρων του Hollywood. Ένα εξώφυλλο στο περιοδικό Life μπορούσε να καθιερώσει και να διαφημίσει έναν ηθοποιό. Στο Life είχε μπει εξώφυλλο και η δική μας Μελίνα Μερκούρη την περίοδο που έπαιξε στο Μπρόντγουαιη το μιούζικαλ «Illya Darling» σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν.

Να προσθέσουμε πως οι σπάνιες φωτογραφίες συνοδεύονται από κείμενα με την υπογραφή Lucy Sante. Το βιβλίο ουσιαστικά παρουσιάζει και την άνοδο όσο και πτώση του studio system στο Χόλιγουντ, και την καθοριστική επιρροή και επίδραση του περιοδικού Life μέσω των αποκλειστικών φωτογραφιών του, σε μεγάλα ιστορικά, πολιτικά και καλλιτεχνικά γεγονότα και πρόσωπα του 20ου αιώνα στην Αμερική και όχι μόνο.

Από τις φωτ. που είδαμε στην ανάρτηση του Entertainment Weekly & μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση είναι μία αδημοσίευτη ως σήμερα φωτογραφία του σούπερ σταρ Ρόμπερτ Ρέντφορντ στα νιάτα του, στους δρόμους της Ν. Υόρκης όπου είναι κάπως αγνώριστος φορώντας καπέλο, γυαλιά και έχοντας μουστάκι, και μία φωτογραφία της νεότατης και χαμογελαστής Τζέιν Φόντα μαζί με τον θρύλο πατέρα της Χένρι Φόντα κοντά στην Times Square. Η Τζέιν Φόντα είχε μόλις κάνει τότε το ντεμπούτο της στο Broadway με το «There Was a Little Girl» και θα έπαιζε και στον κινηματογράφο στην 1η της ταινία το 1960, «Tall Story».

Επίσης δημοσιεύεται μία φωτογραφία από τα γυρίσματα του «Σπάρτακου» του Στάνλει Κιούμπρικ που δείχνει τους εξουθενωμένους κομπάρσους να έχουν ξαπλώσει στο χορτάρι αποκαμωμένοι καθώς και μία σπάνια φωτογραφία του Μάρλον Μπράντο από το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, στο «The Men - Το κορμί μου σου ανήκει» το 1950, όπου είχε υποδυθεί έναν βετεράνο, παράλυτο από τη μέση και κάτω.

*Οι φωτ. με credit: TI Gotham, Inc. © Life Picture Collection, Meredith Operations Corporation, προέρχονται από την ανάρτηση του Entertainment Weekly.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture