Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Αιμιλιανού Επισκόπου Κυζίκου του ομολογητού

Πάτρα: Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη το...

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ιερός ναός πλησίον του πρώην ΑΤΕΙ όπου στη Θεία λειτουργία το πρωί της Πέμπτης 8-8 χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Με μεγαλόπρεπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αιμιλιανού Επισκόπου Κυζίκου του ομολογητού στην Πάτρα.

Ανήμερα της εορτής, το πρωί της Πέμπτης 8 Αυγούστου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού Πατρών που βρίσκεται πλησίον του πρώην ΑΤΕΙ.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης μεταξύ άλλων, είπε πως σήμερα εορτάζουμε έναν Άγιο επίσκοπο που αναδείχθηκε μιμητής του Κυρίου, που η ζωή του ήταν θεάρεστη, που είχε ζήλο για την σωτηρία του ποιμνίου του αλλά, και για την πίστη.

Παρότι η Ζ' Οικουμενική σύνοδος το 787 μ.Χ καταδίκασε την κακοδοξία της εικονομαχίας, ο Αυτοκράτορας Λέων εξέδωσε διάταγμα να αφαιρεθούν από τους ιερούς ναούς οι ιερές εικόνες. Ο άγιος Αιμιλιανός αντιστάθηκε στον Αυτοκράτορα και για τον λόγο αυτό εκθρονίστηκε, εξορίσθηκε και εκοιμήθη ειρηνικά στην εξορία.

Ο άγιος είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, κληρικούς και λαϊκούς διότι έμεινε ακλόνητος και αμετακίνητος στην πίστη και για τον λόγο αυτό κατέστη ομολογητής. Δεν δείλιασε και προέτρεπε τους πιστούς να υπομένουν με θερμή προσευχή τους πειρασμούς και τις δυσκολίες της παρούσης ζωής.

Τέλος, ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα.

Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Χρύσανθο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Οι φωτ. είναι από το μπλογκ i-n-ag-nektariou-patron.blogspot.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις