Το ιδανικό σνακ
Συνταγή - Αυτά τα τραγανά κριτσίνια σολομού συνδυάζονται τέλεια με μια κρεμώδη σάλτσα με λιαστή ντομάτα. Είναι ιδανική επιλογή για ορεκτικό ή σνακ.
Επιπλέον, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εντάξετε τα ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τον σολομό στη διατροφή σας.
Υλικά για τη συνταγή
450 γραμμάρια φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα (περίπου 2,5 εκ. πάχος), κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.
60 ml λιαστές ντομάτες με βότανα, ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι συν 1/8 κουταλάκι του γλυκού, χωρισμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
120 ml ξινή κρέμα
1 κουταλάκι του γλυκού ρύζι ξίδι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε το γκριλ και στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια σολομού σε ένα μέτριο μπολ.
- Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λιαστές ντομάτες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, τα ιταλικά καρυκεύματα, σκόρδο σε σκόνη και κρεμμύδι σε σκόνη.
- Ανακατέψτε για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια του σολομού στο ταψί και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, για 6 έως 8 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε την ξινή κρέμα, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, το πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας λάδι από τις λιαστές ντομάτες και το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μικρό μπλέντερ.
- Χτυπήστε μέχρι οι ντομάτες να ψιλοκοπούν και η σάλτσα να είναι ομοιογενής, για περίπου 20 δευτερόλεπτα, σταματώντας για να ξύσετε τα τοιχώματα του μπλέντερ εάν χρειάζεται.
- Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ.
- Σερβίρετε τα κριτσινάκια σολομού ζεστά με τη δροσερή σάλτσα λιαστής ντομάτας.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr