Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά Βαρνάβα: Απόκοσμες εικόνες από τον καπνό– Σκοτείνιασε η Αττική

AP Photo/ Derek Gatopoulos

AP Photo/ Derek Gatopoulos

Εκκενώθηκαν Γραμματικό, Σταμάτα, Ροδόπολη, Αμυγδαλέζα

Μία συνηθισμένη, δυστυχώς, εικόνα αντικρίζουν οι κάτοικοι πολλών περιοχών στην Αττική από τους πυκνούς καπνούς που έχουν καλύψει τον ουρανό από την μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα.

Η Φωτιά στο Βαρνάβα, στην βορειοανατολική Αττική, είναι πρώτο trend στην πλατφόρμα X, με δεκάδες χρήστες να δημοσιεύουν φωτογραφίες από διάφορες περιοχές του Νομού όπου είναι ορατός ο πυκνός, μαύρος καπνός.

Η Πυρκαγιά στο Βαρνάβα ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (11.08.2024) σε αγροτοδασική έκταση.

Λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα έφτασε μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Σταμάτας να απομακρυνθούν μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς προς Εθνική Οδό…

Στις 19.15 το απόγευμα άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή Μικροχώρι Βαρνάβα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πυροσβεστικής, στις 19.30 το απόγευμα, στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς, συμμετέχουν 315 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 98 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών.

To EKAB βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, διαθέτοντας δυνάμεις σε όλες της όμορες των μετώπων της φωτιάς περιοχές, ώστε να επέμβουν σε όποιο περιστατικό χρήζει επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Ήδη το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα, εκτός από τις Υγειονομικές Δομές των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά, το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» για την υποδοχή πιθανών περιστατικών εγκαυματιών και το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» για την υποδοχή πιθανών περιστατικών με αναπνευστικά προβλήματα. Στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως επιχειρησιακός σύνδεσμος του ΕΚΑΒ έτσι ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής ροή πληροφόρησης προς το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ) αλλά και το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ).
 

Από την περιοχή του Θησείου, τη Μεταμόρφωση, το Μαρούσι, τους Αγίους Αποστόλους ακόμα και από την Εύβοια είναι ορατό το μαύρο σύννεφο καπνού, όπως ενημερώνουν οι χρήστες με σχετικό φωτογραφικό υλικό.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις