Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Εύκολη συνταγή για παγωτό με μπανάνα και σοκολάτα - Πώς να το φτιάξετε χωρίς παγωτομηχανή

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα δροσιστικό σνακ ή ένα επιδόρπιο μετά το φαγητό

Συνταγή - Ένα δροσιστικό και υγιεινό παγωτό που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι, χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής.

Η ώριμη μπανάνα και η πικρή σοκολάτα συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν μια απολαυστική λιχουδιά. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα δροσιστικό σνακ ή ένα επιδόρπιο μετά το φαγητό.

Υλικά για τη συνταγή

3 μπανάνες ώριμες
2/3 φλιτζανιού γάλα (πλήρες ή φυτικό)
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλιά σούπας μέλι (προαιρετικά, για πιο γλυκιά γεύση)
Λίγη τρούφα σοκολάτας, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις τοποθετούμε σε μια σακούλα κατάψυξης και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να γίνουν παγάκια.
  • Βγάζουμε τις παγωμένες μπανάνες από την κατάψυξη και τις τοποθετούμε σε ένα δυνατό μπλέντερ. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το γάλα και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν οι μπανάνες.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κακάο και το μέλι (αν χρησιμοποιήσουμε). Χτυπάμε ξανά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
  • Σερβίρουμε αμέσως το παγωτό μας, γαρνίροντας με τρούφα σοκολάτας για μια πιο πλούσια γεύση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life