Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Λήξη Ολυμπιακών: To απίστευτο κοστούμι Germanier του «Χρυσού Εξερευνητή» με τις 2000 πέρλες!

Λήξη Ολυμπιακών: To απίστευτο κοστούμι G...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πέρα από τιμή στην Ελλάδα και τον ιπτάμενο Τομ Κρουζ είδαμε το μέλλον της ηθικής couture

Ένα νέο ταλέντο της διεθνούς μόδας, με έδρα το Παρίσι, μας σύστησε η φαντασμαγορική τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

Πρόκειται για τον Ελβετό Kevin Germanier, που έντυσε τον Γάλλο breakdancer και performer Αρτούρ Καρντέ, με μια εκθαμβωτική φορεσιά για το ρόλο του «Χρυσού Εξερευνητή». Η υπέρλαμπρη, φουτουριστική φιγούρα δέσποσε στο show της βραδιάς, η οποία πρωτίστως μας συγκίνησε με την πολλαπλή απόδοση τιμών στην Ελλάδα. Μην ξεχνάτε πως ήχησαν ο εθνικός μας ύμνος και ο ύμνος του Απόλλωνα, ξεπρόβαλλαν γραπτά των Δελφών, το άγαλμα της Νίκης και φωτεινές αρχαίες παραστάσεις, ενώ ανέμισε η ελληνική σημαία. Καμιά τελετή άλλης χώρας δεν το έχει κάνει αυτό στο πέρασμα των χρόνων!

Ο «Χρυσός Εξερευνητής» ανακάλυψε λοιπόν το ιδεώδες του ολυμπισμού σε ένα απόκοσμο, άγονο και σκοτεινό τοπίο, θυμίζοντας ήρωα επιστημονικής φαντασίας και videogames. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν και τους συνεργάτες του όταν αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο που αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό». Η αναγέννηση αυτής της παράδοσης λοιπόν γέννησε το φως και την ελπίδα για τους λαούς του κόσμου.

Το κοστούμι του εξερευνητή- action hero ζωντανεύει έναν ταξιδιώτη από το μέλλον που προσγειώνεται στο στάδιο και ανακαλύπτει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκίνησαν στην Ελλάδα επέστρεψαν το 1894 χάρη στη Γαλλία. Ο χορευτής που τον ενσάρκωσε τόνισε στη Vogue France πως το θεαματικό outfit ήταν σε απόλυτη αρμονία με τις κινήσεις του. Η πραγματική πρόκληση της εμφάνισής του έφερε και κρίσιμο συμβολισμό: Ως Golden Voyager, ήταν εμπνευσμένος από το χρυσό δίσκο με εικόνες και τραγούδια που έφθασε στο διάστημα από το probe Voyager της NASA το 1977. Το ολόχρυσο κοστούμι δημιουργήθηκε από 2.000 πέρλες και άλλα 100% ανακυκλωμένα υλικά, ακολουθώντας το ανθρώπινο σώμα και τους μυς του, αλλά και το πώς κινούνται πάνω στον ανθρώπινο σκελετό, ενώ περπατά, ζει και αναπνέει. 

Ο Kevin Germanier

Ο σχεδιαστής του ρούχου Kevin Germanier θεωρείται από τα κορυφαία ταλέντα της νέας γενιάς στη γαλλική μόδα. Εχει ειδικευτεί σε μαξιμαλιστικά, εντυπωσιακά κομμάτια με μοναδικό, λαμπερό διάκοσμο ιδιαίτερης δεξιοτεχνίας. Πετράδια, φτερά, glam κρόσσια και λέπια πλημμυρίζουν τις Germanier collections. Και είναι κατόρθωμα πως όλα κηρύσσουν την ηθική couture, βασισμένα στην ανακύκλωση.

Kevin Germanier

Kevin Germanier

Germanier Fall Winter 2024

Germanier Fall Winter 2024

Germanier Fall Winter 2024

Germanier Fall Winter 2024

Germanier Fall Winter 2024

Germanier Fall Winter 2024

Παλιότερο show του

Παλιότερο show του

Εmily in Paris

Εmily in Paris

 Ελβετικής καταγωγής, ο 34χρονος ταχύτατα ανερχόμενος designer, είναι απόφοιτος του Central Saint Martins του Λονδίνου και πρωτοπαρουσίασε το label με το όνομά του το 2018 στην Paris Fashion Week. Αμέσως τον πρόσεξε η διαδικτυακή Matches Fashion που προώθησε τη δουλειά του ως αποκλειστικός διανομέας. Στην ως τώρα πορεία του έχει βραβευτεί από τον όμιλο LVMH, έχει συνεργαστεί με Swarovski και Louboutin ενώ έχει ντύσει τις Μπγιορκ και Lady Gaga. Ακόμα και η Λίλι Κόλινς στο «Εmily in Paris» του Netflix δεν έχει αντισταθεί σε δημιουργία του.

Tέλος, επισημαίνουμε πως πέρα από το «Χρυσό Εξερευνητή» φορούσαν Germanier όλοι οι χορευτές και καλλιτέχνες της Λήξης, καθώς και ο κάθετος πιανίστας με την εκπληκτική μπέρτα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports