Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αποκαλυπτικό το ντοκιμαντέρ της Νανέτ Μπέρσταϊν για την σούπερ σταρ Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Αποκαλυπτικό το ντοκιμαντέρ της Νανέτ Μπ...
Μαρτάτος Tάκης

Βασίζεται σε αδημοσίευτες ηχογραφημένες συνεντεύξεις της αείμνηστης κινηματογραφικής σταρ την οποία στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής και της καριέρας της την κυνηγούσαν οι παπαράτσι

Μπορεί να έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 13 χρόνια (πέθανε στις 23-4-2011 στα 79 της χρόνια) ωστόσο η μεγάλη σταρ Ελίζαμπεθ Τέιλορ συνεχίζει να απασχολεί τη δημοσιότητα, αυτή τη φορά χάρη σ’ ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ παραγωγής του HBO που μάλιστα και οι Έλληνες τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αποκλειστικά στο Vodafone TV από τις 5 Αυγούστου 2024.

Ο λόγος για το «Elizabeth Taylor: The Lost Tapes – Οι Χαμένες Ηχογραφήσεις» που είναι ένα ανεκτίμητο ντοκουμέντο, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους σινεφίλ και θαυμαστές της σούπερ σταρ με τα βιολετί μάτια, τους πολλούς γάμους & τον θυελλώδη έρωτα με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, με τον οποίο παντρεύτηκε 2 φορές, να μάθουν πολλά για τον εσωτερικό κόσμο της σταρ. Το ντοκιμαντέρ είναι σε σκηνοθεσία της Νανέτ Μπέρσταϊν που βασίζεται σε αδημοσίευτες ηχογραφημένες συνεντεύξεις της λαμπερής και βραβευμένης με 2 Όσκαρ, ηθοποιού.

Η Τέιλορ είχε γεννηθεί το 1932 και βρέθηκε μπροστά στον κινηματογραφικό φακό από την τρυφερή ηλικία των 10 μόλις ετών. Στην πολύχρονη και με σημαντικές ταινίες και ρόλους, καριέρα της (έπαιξε με όλους τους μεγάλους όπως Τζέιμς Ντιν, Μάρλον Μπράντο, Πολ Νιούμαν, Κάθριν Χέπμπορν, Μοντγκόμερι Κλιφτ με τον οποίο είχε και στενή φιλία, Τζορτζ Σίγκαλ, Μίκι Ρούνεϊ, Ροκ Χάντσον, κ.α.) η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, πάντα αναρωτιόταν για το πόσο καλή ηθοποιός ήταν. «Προσπαθώ να γίνω ηθοποιός» έλεγε την ίδια ώρα που η δημόσια εικόνα με τα σκάνδαλα γύρω από την προσωπική της ζωή πρωτοστατούσε και επισκίαζε τις μεγάλες δυνατότητες της ως ηθοποιού. Και η ίδια όπως ομολογεί στις ηχογραφημένς συνεντεύξεις που αποτελούν το υλικό του ντοκιμαντέρ, είχε αντιληφθεί πως πλέον ήταν μάταιο και δεν είχε νόημα να προσπαθήσει να αλλάξει την δημόσια εικόνα που είχε πλάσει γι’ αυτήν το μεγάλο κοινό που πάντως την λάτρευε. Απλά από μία στιγμή και μετά μεγαλώνοντας αρκετά η Τέιλορ είδε τους παπαράτσι να την ενοχλούν και να την κυνηγούν πλέον λιγότερο.

Η Τέιλορ έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία για την αξεπέραστη ομορφιά και το μοναδικό ταλέντο της, και δικαίως καθιερώθηκε ως μία από τις μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Να επαναλάβουμε τέλος πως το ντοκιμαντέρ «Elizabeth Taylor: The Lost Tapes» της Νανέτ Μπέρσταϊν ή Μπούρσταιν, σε παραγωγή του ΗΒΟ εξερευνά τη ζωή της διάσημης ηθοποιού μέσα από αρχειακό υλικό που δημοσιεύεται για 1η φορά και χαρτογραφεί τον βίο και την πολιτεία ενός πραγματικού ειδώλου.

Μέσα από «χαμένες» μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ανέκδοτες φωτογραφίες, μαρτυρίες και με μια ενδελεχή καταγραφή γεγονότων μαζί με πλάνα από κινηματογραφικές πρεμιέρες και από ταινίες της, το «Elizabeth Taylor: The Lost Tapes» είναι ένα φιλμ με τεράστιο ενδιαφέρον. Το πρόσφατο τεύχος του Αμερικανικού περιοδικού People είχε εκτενές αφιέρωμα στην Τέιλορ με αφορμή το ντοκιμαντέρ αυτό ντοκουμέντο.

Τα 2 της βραβεία Όσκαρ η Τέιλορ τα κέρδισε για τις ταινίες «Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» το 1966 και «Ζήσαμε στην Αμαρτία» το 1960, και τα 2 ήταν για α’ γυναικείο ρόλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight