Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στη Αττική: Οι δορυφορικές εικόνες – σοκ που αποτυπώνουν την εξάπλωση της πύρινης λαίλαπας

Φωτιά στη Αττική: Οι δορυφορικές εικόνες...

Η φωτιά, η οποία επηρεάζει σοβαρά αρκετές περιοχές, προκαλεί ανησυχία λόγω της ταχύτητας με την οποία εξαπλώνεται

Από το μεσημέρι της Κυριακής, η Αττική αντιμετωπίζει μία άνευ προηγουμένου ανεξέλεγκτη φωτιά που έχει εξαπλωθεί από τον Βαρνάβα στην Πεντέλη και, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, έφτασε στο Πάτημα Χαλανδρίου και το Πάτημα Βριλησσίων, όπου σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Η φωτιά, η οποία επηρεάζει σοβαρά αρκετές περιοχές, προκαλεί ανησυχία λόγω της ταχύτητας με την οποία εξαπλώνεται.

Η φωτιά που πλήττει τη βορειοανατολική Αττική έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές, με δάση και περιουσίες να έχουν καεί ολοσχερώς. Οι αρχές έχουν εκκενώσει νοσοκομεία, μοναστήρια και κατασκηνώσεις, ενώ το μήνυμα του 112 ζήτησε την απομάκρυνση των κατοίκων από πολλές περιοχές. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενεργοποιήσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (UCPM) για την παροχή διεθνούς συνδρομής, και οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του το EUMETSAT (Ευρωπαϊκή Οργάνωση για την Εκμετάλλευση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων), δημοσίευσε βίντεο από την έκταση και την ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς, ορατές από το διάστημα.

Ωστόσο, η φωτιά μαίνεται ακάθεκτη και εξαπλώνεται επικίνδυνα. Οι νέες δορυφορικές εικόνες από επίσημες πηγές που θα δείτε παρακάτω, επιβεβαιώνουν τον πύρινο κλοιό στον οποίο έχει παραδοθεί η περιοχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις