Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίτημα στην ΕΑΓΜΕ για τεχνικογεωλογική αναγνώριση στην περιοχή του Γηροκομειού

Αίτημα στην ΕΑΓΜΕ για τεχνικογεωλογική α...

Μετά από συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη με κατοίκους της περιοχής του Γηροκομειού, διαπιστώθηκε η ανάγκη να εξεταστούν τυχόν κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα

Κατόπιν πρόσφατης συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης με τους κατοίκους της περιοχής του Γηροκομειού, αλλά και με τον Σύλλογο «Παναγία η Γηροκομίτισσα», διαπιστώθηκε η ανάγκη να εξεταστούν τυχόν κατολισθητικά, αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα από την φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή στις 3 Ιουλίου 2024.

Για τον ανωτέρω λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φωκίων Ζαΐμης ζήτησε με έγγραφο του την ενεργοποίηση του Μνημονίου συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) με την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ). Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ζαΐμης ζήτησε  την άμεση αποστολή ομάδας παρέμβασης του ΕΑΓΜΕ η οποία θα προβεί σε τεχνικογεωλογική αναγνώριση με σκοπό την καταγραφή των φαινομένων και των επιπτώσεων τους καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες υποδομές και κατοικίες.

Ο ΕΑΓΜΕ θα προβεί σε τεχνικογεωλογική αναγνώριση με σκοπό την καταγραφή του φαινομένου καθώς και εκτίμηση τυχόν επικίνδυνα σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις