Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί» από το Αλιβέρι της Εύβοιας για ένα live στην Πάτρα

Το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί» από το Αλι...

Στις 9.30 το βράδυ την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 στα Παλαιά Σφαγεία στην Ακτή Δυμαίων στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ

Οι «Κοινοί Θνητοί», το αγαπημένο 8μελές συγκρότημα από το Αλιβέρι της Εύβοιας που «μπλέκει» ορμητικά ρυθμούς και μουσικά όργανα σε ένα μιξάρισμα ηχοχρωμάτων μιας καταιγιστικής full band, που ραπάρει ταξιδεύοντας από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, μέχρι το ροκ και το χιπ-χοπ, πρόκειται να εμφανιστεί στις 9.30 το βράδυ την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 στην Πάτρα.

Το μουσικό live τους θα δοθεί στη σκηνή των Παλαιών Σφαγείων στην Ακτή Δυμαίων, στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου.

Τα σχετικά διαφημιστικά banner της συναυλίας έχουν ήδη τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης της Πάτρας.

Το σχήμα «Κοινοί Θνητοί» χρησιμοποιεί την μουσική του ως μέσο έμπνευσης για έναν καλύτερο κόσμο, αναδεικνύοντας μέσα από τους ανθρωπιστικού χαρακτήρα αφυπνιστικούς στίχους του τα αδιέξοδα ενός συστήματος που διαρκώς εθελοτυφλεί, αδικεί και συγκαλύπτει…

Η μουσική τους έχει πολλές επιρροές χωρίς να έχει ταμπέλες, αφού τα μέλη του αρνούνται τις ταμπέλες και την κατάταξή τους  σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος. Για αυτόν τον λόγο δίκαια θεωρούνται ως ένα από τα πιο καινοτόμα συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής.

Η τέχνη τους είναι η φωνή τους και η πένα τους η δύναμη που τους ωθεί να συνεχίζουν. Δημιουργούν κοινωνικό προβληματισμό εκφράζοντας τα «φάλτσα των καιρών». «Δεν κάνουν τσιμουδιά».

Στις παραγωγές τους χρησιμοποιούν φυσικά όργανα, όπως κιθάρες, μπάσο, ντραμς, τρομπέτα, μπαγλαμά, ακορντεόν και πλήκτρα. Οι ίδιοι είναι αυτοδίδαχτοι μουσικοί και φτιάχνουν τις λούπες τους κυρίως με δικές τους μουσικές και χρησιμοποιώντας ελάχιστα samples.

Εμπνέουν και πυροδοτούν και προσκαλούν το κοινό να ενώσει την φωνή του μαζί τους,. Δίνουν «σινιάλο» για να «χορέψουνε αντάμα» και να «αλλάξουν οι καιροί», τονίζοντας πως «Δεν πιστεύουν πως η τέχνη θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά πως με σύμμαχο την τέχνη η αλλαγή του κόσμου αποκτά ρυθμό».

Τους «Κοινούς Θνητούς» απαρτίζουν οι Βασίλης Φωτιάς (Στίχοι/Τραγούδι/Μουσική), Μητσοφού (Στίχοι/Ραπ), Αντώνης Μεϊμάρης (Μουσική/Παραγωγή/Όργανα), Tάσος Μεϊμάρης (Σκρατς/Ραπ/Αρτγουόρκ), Παναγιώτα Ευφροσύνη (Αρτγουόρκ/Ραπ).

Οι "Κοινοί Θνητοί" δίνουν «σινιάλο» για να «χορέψουμε αντάμα» και να «αλλάξουν οι καιροί»!

Πραγματοποιούν συναυλίες και περιοδείες σε μεγάλες και όσο περισσότερες μικρές πόλεις γίνεται σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, με SOLD OUT και κεντρικές, επετειακές, συναυλίες, στο Θέατρο Βράχων και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Προμήθεια εισιτηρίων: Δισκοπωλείο joe records (Καραϊσκάκη 134), Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος (Κορίνθου 274), Πάτρα.

Ηλεκτρονική διάθεση: www.ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10.00€, φοιτητικό – άνεργοι και άτομα άνω των 65 ετών 7,00€, ομαδικό 5.00€.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture