Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρεμιέρα στις 16-8 στις ΗΠΑ για το πολυαναμενόμενο "Alien: Romulus" - Στις 29-8 στη χώρα μας

Πρεμιέρα στις 16-8 στις ΗΠΑ για το πολυα...
Μαρτάτος Tάκης

Τα πρώτα σχόλια και αντιδράσεις για την ταινία σε σκηνοθεσία Fede Álvarez είναι θετικά και κάνουν λόγο για μία εφευρετική, καθαρόαιμη ταινία τρόμου με απίστευτο, πιστευτό σχεδιασμό των εξωγήιων τεράτων

Ο θρύλος της ταινίας Άλιεν ζωντανεύει και θα σπείρει εκ νέου τον τρόμο!

Ο λόγος για το πολυαναμενόμενο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Alien: Romulus» σε σκηνοθεσία του Fede Álvarez από την Ουρουγουάη που ντεμπουτάρει στις 16 Αυγούστου 2024 στις Αμερικάνικες αίθουσες ενώ στην Ελλάδα καταφθάνει λίγες μέρες αργότερα στις 29 Αυγούστου σε διανομή της Feelgood entertainment. Το ανατριχιαστικό διαφημιστικό τρέιλερ ήδη παίζεται στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Ο μεγάλος Ρίντλει Σκοτ που είχε σκηνοθετήσει το «Άλιεν» το 1979 με την Σιγκούρνι Γουίβερ, μία ταινία πλέον κλασική, είναι στο «Alien: Romulus», παραγωγός.

Ο Fede Álvarez συνυπογράφει & το σενάριο.

H ταινία «Alien: Romulus» είναι μία πραγματικά τρομαχτική κινηματογραφική εμπειρία από τον σκηνοθέτη/συν-σεναριογράφο/εκτελεστικό παραγωγό Fede Alvarez (Evil Dead, Μην Ανασαίνεις-Don’t Breathe) και τον παραγωγό Ridley Scott (Ναπολέων-Napoleon, Η Διάσωση-The Martian). Το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας επαναφέρει το εξαιρετικά επιτυχημένο franchise της ταινίας «Alien» πίσω στις ρίζες του.

Εξερευνώντας τα βάθη ενός εγκαταλειμμένου διαστημικού σταθμού, μια ομάδα νεαρών αποικιστών του διαστήματος έρχονται αντιμέτωποι με την πιο τρομακτική μορφή ζωής στο σύμπαν.

Στη ταινία πρωταγωνιστούν η Cailee Spaeny (την είδαμε τον περασμένο χειμώνα στην ταινία «Priscilla»), ο David Jonsson (Murder is Easy), και οι Archie Renaux (Shadow and Bone), Isabela Merced (The Last of Us), Spike Fearn (Aftersun) και Aileen Wu.

Ο Fede Alvarez (Evil Dead, Μην Ανασαίνεις-Don’t Breathe) σκηνοθετεί σε σενάριο που συνυπογράφει με τον Rodo Sayagues (Μην Ανασαίνεις 2-Don’t Breathe 2), βασισμένο σε χαρακτήρες των Dan O’Bannon και Ronald Shusett.

Την φιλόδοξη εμπορικά και καλλιτεχνικά ταινία, βγάζουν στις αίθουσες τα 20th Century Studios. Όπως διαβάσαμε, το καινούριο στόρι διαδραματίζεται μεταξύ των γεγονότων του 1ου Alien (1979) και του «Aliens» (1986) που είχε τότε σκηνοθετήσει ο Τζέιμς Κάμερον.

Η ταινία «Alien: Romulus» ήταν αρχικά προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα Hulu, ωστόσο το στούντιο σοφά άλλαξε την απόφαση του, στο να παιχθεί το φιλμ κανονικά στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Όσο για τα πρώτα σχόλια και αντιδράσεις όπως είδαμε στο msn.com, “o Fede Alvarez και το καστ μόλις γέννησαν την καλύτερη ταινία του καλοκαιριού”, λέει ένας. "Το φινάλε θα είναι διχαστικό, αλλά εγώ το λάτρεψα. Μεγάλος θαυμαστής του", αναφέρει άλλος.

Πολλοί απ’ όσους ήδη είδαν την ταινία, σημειώνουν ότι είναι πολύ καλή, ενώ κάποιος αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που τρόμαξε με ταινία του συγκεκριμένου franchise. "Το Alien: Romulus είναι συγκλονιστικά καλό. Αυτή η ταινία είναι τόσο εφευρετική με τον τρόμο, τις συγκινήσεις και την οπτική, ενώ ποτέ δεν περνάει σε αχρείαστο αίμα ή αίμα. Μιμείται τόσο καλά τις αυθεντικές ταινίες Alien. Έπρεπε να σηκώσω το σαγόνι μου από το πάτωμα στην τρίτη πράξη. Αυτό ήταν τρελό. Ουάου", αναφέρει ενθουσιασμένος κάποιος άλλος.

"Η καλύτερη ταινία της σειράς μετά το Aliens", αναφέρει τέλος ένας ακόμη θεατής.

Όπως προείπαμε, η ταινία θα ξεκινήσει να παίζεται στη χώρα μας, και στην Πάτρα την πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, σε διανομή από τη Feelgood.

Για σχόλια και αντιδράσεις δείτε και την ανάρτηση του variety.com.

*Nα θυμίσουμε ότι τo 1992 είχε βγει στις αίθουσες το "Άλιεν 3: Η Τελική Αναμέτρηση" πάλι με την Σιγκούρνι Γουίβερ σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ, ενώ το 1997 ακολούθησε το "Άλιεν: Η αναγέννηση" σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιερ Ζενέ (με Σιγκούρνι Γουίβερ και Γουινόνα Ράιντερ) που είχε πάρει πιο μέτριες κριτικές. To 2017 είχαμε το πρίκουελ "Alien: Covenant" (και σίκουελ στην ταινία "Prometheus" του 2012) με την Κάθριν Γουότερστον σε σκηνοθεσία Ρίντλει Σκοτ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture