Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Mε 6 cover stars η επετειακή Vogue Italia για τα 60 της χρόνια

Mε 6 cover stars η επετειακή Vogue Itali...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Λίντα Εβανγκελίστα, Μαριακάρλα Μπόσκονο, Μάτι Φολ, Βιτόρια Τσερέτι, Ντέβα Κασέλ «αφέθηκαν» στον Steven Meisel

60 χρόνια Vogue Italia: Παρουσιάζονται 6 διαφορετικές γενιές,6 προσωπικότητες, 6 δεκαετίες. 

Η εξέλιξη του «stile Italiano» σε 6 διαφορετικά εξώφυλλα μέσα από τα πρόσωπα των καλλονών Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Λίντα Εβανγκελίστα, Μάτι Φολ, Μαριακάρλα Μπόσκονο, Βιτόρια Τσερέτι, Ντέβα Κασέλ. Με τη σφραγίδα του ζωντανού θρύλου της φωτογραφίας Steven Meisel και στυλίστα τον Joe McKenna. Η αύρα της οραματίστριας Franca Sozzani στη διεύθυνση, που «έφυγε» προωρα το 2017, είναι ακόμα εδώ…

ΙΖΑΜΠΕΛΑ ΡΟΣΕΛΙΝΙ

Η 72χρονη ηθοποιός και μοντέλο Ιζαμπέλα Ροσελίνι, κόρη της μυθικής star Ιγκριντ Μπέργκμαν, γνώρισε τον Steven Meisel πολύ μικρή, όταν ήταν παντρεμένη με τον Μάρτιν Σκορτσέζε. Είχε ήδη συνεργαστεί φωτογραφικά με Avedon και  Weber, αλλά με τον Meisel μεταμορφώθηκε σε Μαρία Κάλλας και Σοφία Λόρεν αλλά πρωταγωνίστησε και στο λεύκωμα των Dolce e Gabbana μαζί με τη Μόνικα Μπελούτσι. «Διασκεδάζαμε τότε χωρίς να ξέρουμε πως θα αφήσουμε αποτύπωμα στη μόδα» εξηγεί. Θυμάται πως ερωτεύτηκε τον Ντέιβιντ Λιντς παίζοντας στο φιλμ «Μπλε Βελούδο», μια εποχή που μακιγιαριζόταν σαν κούκλα. Δεν κατάφερε να αποκτήσει παιδιά και σήμερα χαίρεται να απολαμβάνει την εξοχή περιστοιχισμένη από φίλους.

*Στο εξώφυλλό της για τη Vogue Italia είναι ντυμένη από τη Bottega Veneta και μακιγιαρισμένη από τη Lancome.

 Λίντα Ευανγκελίστα

 Η 59χρονη Λίντα Εβανγκελίστα ενσάρκωσε το απόλυτο supermodel της ένδοξης εποχής των nineties. Πρωτοεμφανίστηκε σε εξώφυλλο της ιταλικής Vogue το 1989. Με τον Steven Meisel στο πλευρό της εξελίχθηκε στο χαμελέοντα της διεθνούς βιομηχανίας της μόδας. Θυμάται πως «όλες οι μεταμορφώσεις γεννήθηκαν σαν παιχνίδι, δεν ήταν προσχεδιασμένες». Το 1988 που έκοψε τα μαλλιά της γεννήθηκε η μεγάλη καριέρα της. Σήμερα θέλει πρωτίστως να νιώθει καλά με τον εαυτό της και να είναι υγιής. Να σμίγει με την οικογένειά της που έχει ιταλικές ρίζες. Χαμογελάει αυτόματα όταν αναφέρεται στο 17χρονο γιο της Augustin James. Eχει πολεμήσει τον καρκίνο με μαστεκτομή και χημειοθεραπείες, έχει μιλήσει για κακοποίηση στα χρόνια της τεράστιας δημοτικότητάς της αλλά και πολύ πρόσφατα, για σωματική παραμόρφωση μετά από αισθητική επέμβαση.

*Στο εξώφυλλο λάμπει με ακραία κρεπαρισμένα μαλλιά, κίτρινο παλτό Gucci και make-up Pat McGrath Labs. Σε εσωτερική σελίδα με πλεκτό πουλόβερ Max Mara, καλσόν Calzedonia και γοβάκια Dolce e Gabbana. 

Μαριακάρλα Μπόσκονο

Η καταξιωμένη Ιταλίδα μοντέλο Μαριακάρλα Μπόσκονο «χαίρεται που συνεχίζει να εργάζεται ακόμα στα 40 της». Δεν μεγάλωσε ως «ωραία» καθώς τα αδέλφια της ήταν κατάξανθα, με γαλανά μάτια. Την ανακάλυψαν και ξεκίνησε να δουλεύει στα 14. Θυμάται την πρώτη της συνεργασία με τον Steven Meisel σε studio του Chelsea Market στα 21 της. Ηταν πολύ περίεργη, γιατί εκείνος άλλαζε την εικόνα διάσημων μοντέλων και τα έκανε «Meisel Girls» οπότε αφέθηκε να της ξεβάψουν τα φρύδια.  Ο κορυφαίος φωτογράφος ξέρει πως δεν είναι καθόλου ματαιόδοξη κοιτάζοντας τον εαυτό της στον καθρέφτη. Πιστεύει όμως ότι η μόδα οφείλει να πουλάει όνειρο και μαγεία. Δηλώνει μεγάλη θαυμάστρια του John Galliano. Επίσης σήμερα στα 42 της ομολογεί ότι λάτρεψε την ηρωίδα του Γιώργου Λάνθιμου στο «Poor Things», την οποία υποδύθηκε η Εμμα Στόουν.

*Στο εξώφυλλο τη βλέπουμε με look και make up Prada και σκουλαρίκια Van Cleef & Arpels

 

H 23χρονη  Ιταλο- Σενεγαλέζα Μάτι Φολ έχει καθιερωθεί στο χώρο του μόντελινγκ. Λατρεύει τα ρούχα Saint Laurent και Sciaparelli και θεωρεί «οικογένειά της» την εταιρεία του Ralph Lauren. Παρά το εξωτικό της παρουσιαστικό εμφανίστηκε ως cover girl της ιταλικής Vogue το 2020 ως «Italian beauty» κηρύσσοντας πως η ομορφιά μπορεί να έχει διαφορετικές όψεις σήμερα. Ονειρευόταν πάντα να γίνει μοντέλο και χαίρεται περισσότερο τη συμμετοχή στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Με τον Meisel έχουν συνεργαστεί για make up project της Pat Mc Garth.  Η κοινότητα των Σενεγαλέζων στη Βιτσέντζα, όπου είναι το σπίτι της την έχει στηρίξει πολύ.

*Στο εξώφυλλο η Μάτι φοράει Loro Piana και είναι μακιγιαρισμένη με προιόντα Giorgio Armani

Βιτόρια Τσερέτι

Aπό τα πιο περιζήτητα super models σήμερα, με απαράμιλλα αριστοκρατική ομορφιά, η 26χρονη Βιτόρια Τσερέτι, μούσα των οίκων Chanel, Armani και όχι μόνο, έγινε ευρύτερα αναγνωρίσιμη από το ειδύλλιό της με το Λεονάρντο ντι Κάπριο. Θεωρεί πως υπάρχει ακόμα ταμπού με τις Ιταλίδες, αφού μετά από εκείνη δεν έχει εμφανιστεί άλλη επιτυχημένη συμπατριώτισσα μοντέλο. Αγαπάει τη νέα της ζωή στο Λος Αντζελες με τον ήλιο και την θάλασσα, ενώ απολαμβάνει και το τοπίο της ερήμου. Με τον Meisel συναντήθηκαν το 2016 στην ιταλική Vogue όταν την μετέτρεψε σε Βίρνα Λίζι με ξανθό μαλλί. Θεωρεί φίλες της στο χώρο τις Gigi Hadid, Mika Argañaraz ενώ δεν ξεχνάει πως ο Pierpaolo Piccioli, ήταν από τους πρώτους σχεδιαστές που την διάλεξαν για την couture week στο Παρίσι. Oπως ομολογεί είναι ικανοποιημένη που η ζωή της απέκτησε μια σταθερότητα ενώ όσα κι αν βλέπει στο TikTok πιστεύει πως οι πασαρέλες ανήκουν στις επαγγελματίες μοντέλα και μόνο.

*Στο εξώφυλλο με look Miu Miu, γάντια Sermoneta, κολιέ Serpenti Aeterna της Bulgari και μακιγιάζ Chanel. Σε εσωτερική σελίδα με σμόκιν των Dolce e Gabbana

Ντέβα Κασέλ

H ταχύτατα ανερχόμενη κόρη της Μόνικα Μπελούτσι και του Βενσάν Κασέλ, Ντέβα, είναι ambassador της φετινής καμπάνιας Dior Beauty. Προηγήθηκε αντίστοιχη εκστρατεία για τους Dolce e Gabbana, ενώ έχει τραβήξει την προσοχή και στην πασαρέλα του Jacquemus. Θυμάται ήταν μόλις 16ετών όταν εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της ιταλικής Vogue. «Μεγάλωσα ως nepo baby και προνομιούχα. Βίωσα πρόωρη ενηλικίωση και υπέφερα κάπως σκιά της μητέρας μου, είναι υποκριτικό να μην το παραδεχθώ» λέει.  Επειδή όλοι γύρω της έλεγαν πως θα ακολουθήσει σίγουρα τα βήματα των γονιών της, δεν ήθελε να δει τις ταινίες τους. Αποκαλύπτει πως το πιο πολύτιμα που της δίδαξε η μητέρα της για τη ζωή είναι «η αγάπη και να μην είναι εξαρτημένη από κανέναν». Νιώθει σαν το σπίτι της σε πολλά μέρη, στη Βραζιλία, στην Ινδία, στη Νέα Υόρκη αλλά θέλει να γυρίσει στην πόλη που γεννήθηκε, τη Ρώμη. Θα τη δούμε σύντομα στο Netflix ως ηθοποιό, στη σειρά Il Gattopardo. To Σεπτέμβριο θα γίνει 20 ετών.

*Στο εξώφυλλο φοράει Armani και το μακιγιάζ της είναι Dior. Σε εσωτερική σελίδα με αποκαλυπτική τουαλέτα Alberta Ferretti. 

Ειδήσεις Τώρα

Έτσι θα είναι η Μαιζώνος - Σχεδόν έτοιμο το πρώτο τμήμα - Παγωμένες οι εργασίες λόγω αδειών - ΦΩΤΟ

Lady chic μαζί με boho και menswear: Tι θα φορέσουμε από φθινόπωρο;

Οι (νεότατοι) γονείς της Κλέλιας Αδριολάτου την απόλαυσαν σε avant premiere στην Πάτρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View