Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τιμάται την Παρασκευή ο Άγιος Γεράσιμος στον Ιερό Ναό στην Ακτή Δυμαίων

Τιμάται την Παρασκευή ο Άγιος Γεράσιμος ...

Ανήμερα την Παρασκευή 16-8-2024 το πρωί στην αρχιερατική Θεία λειτουργία θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Με λαμπρότητα θα τιμηθεί και φέτος η μνήμη του Αγίου Γερασίμου από τον σύλλογο των εν Πάτραις Κεφαλλήνων στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ακτή Δυμαίων στις 16 Αυγούστου 2024.

Λαμπρός θα είναι και ο εορτασμός του προστάτη της νήσου της Κεφαλονιάς, Αγίου Γεράσιμου στο μοναστήρι στα Ομαλά. Μάλιστα όπως διαβάσαμε στο σάιτ ekefalonia.gr, έχουν καλεστεί από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο και έχουν αποδεχθεί με χαρά την πρόσκληση ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και Μητροπολίτες τόσο από την Ορθόδοξη Γεωργία όσο και από την εμπόλεμη Ουκρανία.

Στην Πάτρα στον όμορφο ναό με τον περίβολο στην Ακτή Δυμαίων, σήμερα Πέμπτη 15-8 στις 7 το απόγευμα, παραμονή της εορτής, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη π. Προκοπίου Κόρδα, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Ανήμερα την Παρασκευή 16-8-2024 το πρωί στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος Στελλάτος που έλκει ως γνωστόν την καταγωγή του από τη νήσο της Κεφαλονιάς.

Ο φετινός εορτασμός στην Πάτρα θα ολοκληρωθεί το απόγευμα στις 7 της Παρασκευής 16-8 με τον μεθέορτο εσπερινό και ιερά παράκληση υπέρ υγείας των πιστών στον Άγιο Γεράσιμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις