Δείτε αναλυτικά
Βάζουμε στο μαγειρικό μικροσκόπιο ένα από τα πιο αγαπημένα ζυμαρικά ανά τον κόσμο, το κουσκούς.
Μαθαίνουμε τι είναι και πώς μαγειρεύεται.
Τι είναι
Χοντροκομμένο σιτάρι το οποίο προβράζεται σε ατμό και στη συνέχεια αποξηραίνεται. Η ενυδάτωσή του πριν τη χρήση γίνεται εύκολα σε ζεστό νερό.
Πώς μαγειρεύεται
Όπως τα ζυμαρικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη μαροκινή κουζίνα η λέξη κουσκούς είναι συνώνυμη με τη λέξη φαγητό. Το κουσκούς χρησιμοποιείται και από πολλές άλλες μεσογειακές χώρες και το μαγείρεμά του είναι πολύ απλό, αρκεί να είστε προσεκτικοί στην αναλογία του νερού ώστε να μη λασπώσει. Η διαδικασία έχει ως εξής:
*Βράζετε σε μια κατσαρόλα νερό που αλατίζετε ελαφρά.
*Μόλις το νερό βράσει, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε το ζυμαρικό μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
*Ανακατεύετε και καλύπτετε το σκεύος. Αφήνετε το κους κους να φουσκώσει για 5 λεπτά.
*Όταν έχει μαλακώσει-αλλά όχι λασπώσει- ρίχνετε ένα ακόμα ανακάτεμα και προσθέτετε λίγο βούτυρο.
Tips
* Για να μην σάς λασπώσει, θα πρέπει να υπολογίσετε σωστά την ποσότητα του νερού. Η αναλογία κουσκούς-νερού 1:1 είναι ιδανική.
* Ταιριάζει υπέροχα με λαχανικά ή αποξηραμένα φρούτα όμως είναι υπέροχο απλά με λίγο αγελαδινό βούτυρο ή ραντισμένο με ελάχιστο αρωματισμένο ή απλό ελαιόλαδο.
* Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γεύση του προσθέτοντας έναν κύβο ζωμού (πουλερικών, κρέατος ή λαχανικών) στο νερό, ή μπαχαρικά.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr