Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Δυτική Ελλάδα: Σε ετοιμότητα η Πολιτική ...

Ήχησε το 112

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η νέα κακοκαιρία έρχεται από την Ιταλία, «φορτωμένη» με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς. Ήδη 112 εστάλη στους κατοίκους της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας. 

Το μήνυμα του 112 προειδοποιεί τους κατοίκους σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα για έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι αύριο, Τρίτη (20.08.24). 

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναφέρει:

Με διαβιβαστικό της έγγραφο, η αυτοτελής Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλεί τις  υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους, σε σχέση με την επιδείνωση του καιρού που προβλέπεται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα Δευτέρα (19-08-24) και αύριο Τρίτη (20-08-24) οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Δευτέρα (19-08-24) : Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία.

Την Τρίτη (20-08-24) : Στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Ο ουρανός της Πάτρας το μεσημέρι της Δευτέρας

Την ίδια ώρα, καμπανάκι για την έναρξη του «δεύτερου γύρου» της κακοκαιρίας στα βορειοδυτικά χτυπά ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς.

Στη νέα ανάρτησή του συνιστά αυξημένη προσοχή των πολιτών που βρίσκονται στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας. Αναφέρει ακόμη πως ο όγκος του νερού ανά 6ωρο, δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός για το διήμερο Δευτέρας – Τρίτης, αλλά τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ραγδαία.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τη Δευτέρα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, που θα συνοδεύονται από κεραυνούς, σε οχτώ περιοχές της χώρας. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

-Σήμερα Δευτέρα (19-08-24)

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία.

-Την Τρίτη (20-08-24)

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις