Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η πρώτη βροχή εν αναμονή της κακοκαιρίας- Ήχησε 112, ετοιμότητα από την Πολιτική Προστασία- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η πρώτη βροχή εν αναμονή της κακο...

Η νέα κακοκαιρία έρχεται από την Ιταλία, «φορτωμένη» με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς.

Βροχή ξέσπασε στα Βραχνέικα  λίγο μετά τις 16:00.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία θα πλήξει και την Δυτική Ελλάδα.

Η νέα κακοκαιρία έρχεται από την Ιταλία, «φορτωμένη» με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς. Ήδη 112 εστάλη στους κατοίκους της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας. 

Το μήνυμα του 112 προειδοποιεί τους κατοίκους σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα για έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι αύριο, Τρίτη (20.08.24). 

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναφέρει:

Με διαβιβαστικό της έγγραφο, η αυτοτελής Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλεί τις  υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους, σε σχέση με την επιδείνωση του καιρού που προβλέπεται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα Δευτέρα (19-08-24) και αύριο Τρίτη (20-08-24) οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:
 
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Δευτέρα (19-08-24) : Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία.

Την Τρίτη (20-08-24) : Στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία.

Οι περιοχές στο επίκεντρο της κακοκαιρίας

Η  ΕΜΥ εξέδωσε νωρίτερα τη Δευτέρα έκτακτο δελτίο για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που θα χτυπήσουν το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία αλλά και τη δυτική Θεσσαλία. Αύριο Τρίτη οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν Μακεδονία, Θράκη και πιθανόν τη Θεσσαλία.

Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει λίγες μόνο ώρες, ωστόσο οι μετεωρολόγοι συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, ενώ ήδη έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 σε Λευκάδα, Ηγουμενίτσα, Πάτρα και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα ομάδα από την 5η ΕΜΑΚ φτάνει εσπευσμένα στην Κέρκυρα, προκειμένου να ενισχύσει την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κακοκαιρία: Ξεκίνησαν τα έντονα φαινόμενα - Πλημμύρες και καταστροφές

Πάντως, τα έντονα φαινόμενα ήδη έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα Γιάννενα το νερό κάλυψε τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, μπήκε και σε σπίτια, ξηλώθηκαν στέγες και έπεσαν δέντρα.

Στη βόρεια Ελλάδα πλημμύρισαν οι δρόμοι, ενώ από τους κεραυνούς έμειναν χωρίς ρεύμα χωριά της Πέλλας, ξέσπασαν μάλιστα φωτιές. Δρόμοι πλημμύρισαν και στην Κέρκυρα και πιο συγκεκριμένα στο Λιστόν και στην Σπιανάδα, ενώ σημειώθηκαν προβλήματα στις πτήσεις από τους κεραυνούς. Μεγάλες οι καταστροφές στις καλλιέργειες στο Καλονέρι Κοζάνης. Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιώντας για αλλαγή του καιρικού σκηνικού.

Για μισή ώρα έπεφτε πυκνό χαλάζι στην Κοζάνη με αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλες καταστροφές για τους αγρότες και τους παραγωγούς. Στρέμματα με καπνά, κηπευτικά, πιπεριές, ντομάτες, πεπόνια και καρπούζια στον Αλιάκμωνα και το Καλονέρι χτυπήθηκαν από το χαλάζι.

Φωτιά από κεραυνό πήρε κεραμοσκεπή σπιτιού στον Άγιο Χαράλαμπο Λαγκαδά, η οποία ελέγχθηκε από την Πυροσβεστική, ενώ άμεσα αντιμετωπίστηκαν και μικρές εστίες πυρκαγιάς σε ξερόχορτα στο Βαγιοχώρι, τη Νέα Απολλωνία και τον Σταυρό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις