Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ντόμινικ Σέσα: Ο εκλεκτός του Αλεξάντερ Πέιν θα υποδυθεί τον αυτόχειρα σεφ Αντονι Μπουρντέν

Ντόμινικ Σέσα: Ο εκλεκτός του Αλεξάντερ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Στα σκαριά η βιογραφική ταινία «Τony», ο χαρισματικός πρωταγωνιστής είναι μόλις 21 ετών

O 21χρονος αμερικανός ηθοποιός Ντόμινικ Σέσα, που εντυπωσίασε υποκριτικά στο τελευταίο φιλμ του Αλεξάντερ Πέιν «The Holdovers», θα υποδυθεί τελικά το διάσημο, αυτόχειρα σεφ Αντονι Μπουρντέν.

Είναι κάτοχος του βραβείου Best Young Performer των Critics Choice Movie Awards. Με καταγωγή από το Νιου Τζέρσει, έκανε πραγματικά αίσθηση με το ντεμπούτο του στην ταινία του ελληνοαμερικανού Πέιν με τις αχαικές ρίζες, ωθώντας μάλιστα το περιοδικό Variety να τον εντάξει στη λίστα των «10 Actors to Watch for 2023».

 Στο «The Holdovers- Τα παιδιά του χειμώνα», υποδύθηκε έναν δύστροπο και ατίθασο σπουδαστή που αναγκάζεται να μείνει στο οικοτροφείο μαζί με έναν καθηγητή και μια μαγείρισσα στις διακοπές των Χριστουγέννων. Ηταν μια ιστορία ενηλικίωσης και κοινωνικής ενδοσκόπησης με vintage ευαισθησία. Ο ίδιος ο ηθοποιός είχε χαρακτηρίσει στους Los Angeles Times «σουρεαλιστική» την απότομη μετάβασή του στην επωνυμία και τη δόξα. Ηταν άλλωστε το βάπτισμά του, σε ηλικία 19 ετών!

Αυτή τη φορά, ο Σέσσα  θα ξεδιπλώσει τον πολυτάραχο βίο του celebrity chef και παρουσιαστή των ταξιδιωτικών - γαστρονομικών εκπομπών «No Reservations» και «Parts Unknown», ο οποίος  αυτοκτόνησε το 2018, σε ηλικία 61 ετών, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ. Εχει ήδη ανακοινωθεί ο τίτλος «Tony».

 Ο Ματ Τζόνσον («BlackBerry») είναι σε συζητήσεις για να αναλάβει τη σκηνοθεσία, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Lou Howe και Todd Bartels.

Δεν πρόκειται πάντως για την πρώτη παραγωγή που βασίζεται στη ζωή του Μπουρντέν. Έχει προηγηθεί το ντοκιμαντέρ «Roadrunner», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca το 2021. Ο σκηνοθέτης Μόργκαν Νέβιλ είχε αποκαλύψει ότι χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία τριών αποσπασμάτων με τη φωνή του εκλιπόντος Μπουρντέν.

Ο Άντονι Μπουρντέν γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Εβαλε τέλος στη ζωή του σε ένα ξενοδοχείο στην Γαλλία, όπου βρισκόταν για ένα επεισόδιο της βραβευμένης σειράς του CNN, «Parts Unknown». Τη σορό του βρήκε ο στενός φίλος του Έρικ Ρίπερτ, γνωστός Γάλλος σεφ.

Είχε θητεύσει σε διάφορα ρεστοράν στο Μανχάταν τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, μεταξύ των οποίων και το Brasserie Les Halles, αλλά ήταν τα κείμενα του για τα άσχημα μυστικά των εστιατορίων που τον καθιέρωσαν. Μετά τη δημοσίευσή τους στο The New Yorker, έγινε star γιατί τα σχόλιά του ήταν ξεκάθαρα και καυστικά, χωρίς περιστροφές, εκπλήσσοντας τον κόσμο των foodies.

Ειδήσεις Τώρα

Μαντόνα: Γιόρτασε τα 66 στο Treville του Ποζιτάνο, τον ορισμό του «Amalficore» décor

Αλέν Ντελόν, Eau Sauvage: O Dior αποχαιρετάει το σύμβολο της αιώνιας αρρενωπότητας

Λένα Κιτσοπούλου: Μαραθώνιος Στρίντπεργκ για την κόλαση του γάμου- το κοινό θα «μπαινοβγαίνει»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View