Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Μεσσηνία – και όχι στην Αρχαία Ολυμπία- η επόμενη Σύνοδος της ΔΟΕ

Στην Μεσσηνία – και όχι στην Αρχαία Ολυμ...

Οι δηλώσεις Καπράλου

Πριν από λίγους μήνες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ),  Σπύρος Καπράλος, είχε εκφράσει την επιθυμία του να διεξάγονται οι εκλογές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) στην Αρχαία Ολυμπία.

Όπως είχε δηλώσει, «το όνειρό μου είναι να διοργανώσω αυτές τις εκλογές στην Αρχαία Ολυμπία, για να θυμίσω σε όλους πού ξεκίνησαν οι Αγώνες, πριν από 2.800 χρόνια». Αυτή η δήλωση είχε δημιουργήσει προσδοκίες για την διεξαγωγή ενός τόσο σημαντικού γεγονότος, εκεί που υπάρχουν οι «ρίζες» των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ωστόσο, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο κ. Καπράλος ανέτρεψε τα δεδομένα, ανακοινώνοντας ότι η Σύνοδος της ΔΟΕ για την εκλογή νέου προέδρου, η οποία είναι προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2025, δεν θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά στη Μεσσηνία. Όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο του sdna.gr αν ισχύει η πληροφορία πως η Σύνοδος θα γίνει στη Μεσσηνία, ο κ. Καπράλος επιβεβαίωσε, λέγοντας:

«Ναι, δεν θα γίνει στην Αθήνα. Το πάμε εκεί για να δοθεί η ευκαιρία όλα τα μέλη της ΔΟΕ και το προσωπικό της ΔΟΕ και πολλοί δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο να επισκεφθούν το Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, εκεί όπου γεννήθηκαν πριν 2.800 χρόνια οι Ολυμπιακοί Αγώνες», ενώ σε επόμενη απάντησή του αναφέρει «Παρουσιάσαμε στην σύνοδο και μια μικρή ταινία για να δούνε που θα πάνε, όπου είδαν το Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης όπου σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε την τελετή έναρξης αλλά και το μεγάλο αυτό πολυτελές ξενοδοχείο που θα την φιλοξενήσει, το οποίο διαθέτει όλες αυτές τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και απαιτήσεις φιλοξενίας αυτής της σημαντικής Συνόδου της ΔΟΕ. Και βεβαίως, όπως προανέφερα, θα είμαστε και κοντά στην Αρχαία Ολυμπία για να δουν όλοι από που ξεκίνησαν όλα».

Ο κ. Καπράλος επεσήμανε ότι η απόφαση να φιλοξενηθεί η Σύνοδος στη Μεσσηνία έχει ως στόχο να προωθηθεί η πολιτιστική και ιστορική σημασία της Ελλάδας στο παγκόσμιο Ολυμπιακό κίνημα. Η επίσκεψη στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και η προβολή ενός νέου ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Πιερ ντε Κουμπερτέν, αναμένεται να ενισχύσει την εικόνα της Ελλάδας ως χώρας με τεράστια συνεισφορά στην ιστορία και το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων.


Η απόφαση αυτή, η οποία ανατρέπει την αρχική πρόθεση του κ. Καπράλου, έχει προκαλέσει ήδη αρνητικές αντιδράσεις, καθώς κατά κοινή ομολογία υποβαθμίζει τη σημασία της Αρχαίας Ολυμπίας στο Ολυμπιακό κίνημα, ενός τόπου με εξαιρετικά βαθιές ιστορικές ρίζες και τη διαρκή επιρροή της χώρας στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Πηγή:newsit 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις