Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλκιδική: «Χάσαμε ένα παιδί με όνειρα, αύριο θα έφευγε για τη σχολή του»- Πόνος και οργή στην κηδεία του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ

Χαλκιδική: «Χάσαμε ένα παιδί με όνειρα, ...

Ο Γιάννης έχασε τη ζωή του όταν το κάθισμα του παιχνιδιού crazy dance έσπασε,

Αβάσταχτος ο πόνος της οικογένειας, των φίλων και των γνωστών που αποχαιρέτησαν στο κοιμητήριο της Βέροιας, τον 19χρονο Γιάννη που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, μπροστά στα μάτια της μητέρας του και των αδελφών του.

Ο Γιάννης έχασε τη ζωή του όταν το κάθισμα του παιχνιδιού crazy dance έσπασε, με τον ίδιο να εκτοξεύεται και να χτυπά στο κεφάλι. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου ζήτησε από όσους το επιθυμούν να κάνουν μια δωρεά στην εκκλησία της ενορίας που επιθυμούν στην μνήμη του 19χρονου. Το προαύλιο της εκκλησίας σήμερα το πρωί ήταν γεμάτο, με όλους τους παρευρισκόμενους να ζητούν απαντήσεις για το θάνατο του νέου αυτού παιδιού.

 

«Ήταν το τρίτο εγγόνι μου, είχε το όνομά μου»

Το παρών έδωσε φυσικά και ο παππούς του 19χρονου Γιάννη ο οποίος δεν έκρυψε την οργή του για τον άδικο χαμό του εγγονού του και τα όσα δήλωσε χθες η δήμαρχος Κασσάνδρας.

«Βλέπετε την κατάσταση από μόνοι σας, βγήκε η δήμαρχος στην τηλεόραση και μας λέει όλα καλά. Μας λέει όλα καλά ενώ δεν έχει άδεια, έχει σάπια καρεκλάκια, χωρίς να υπάρχει έλεγχος. Βγάλτε την στα κανάλια να σωθούν κι αλλά παιδιά. Δεν είναι δυνατόν αυτό. Κρίμα στους γονείς. Χάσανε ένα παιδάκι με όνειρα, ένα παιδάκι που αύριο έφευγε για τη σχολή του. Κρίμα δεν είναι; Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τι να την κάνω τη δικαίωση; Αν ο πατέρας θέλει δικαίωση ας την πάρει.. εμείς σαν παππούδες τι να πούμε; Ήταν το τρίτο μου εγγόνι, είχε το όνομά μου. Ήταν ένα παιδί μάλαμα. Δείτε τι γίνεται γύρω σας (αναφερόμενος στον κόσμο που βρίσκεται στην κηδεία), από αυτό θα κρίνετε από μόνοι σας».

 

«Τον είχα σαν αδελφό μου»

Δεκάδες φίλοι του Γιάννη κρατώντας λουλούδια στα χέρια αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά τον Γιάννη. Ο κολλητός του, Αλέξανδρος, μίλησε για το πόσο του λείπει ο «αδελφός» του. «Τον είχα σαν αδελφό μου. Έτσι όμως τα έφερε η ζωή. Μου λείπει πάρα πολύ και θα κάνω τα πάντα για να μείνω κοντά στην οικογένειά του και στα αδέλφια του».

Σχετικά με τον τρόπο για τον οποίο έμαθε το θλιβερό περιστατικό, ανέφερε πως «ήμουν στο σπίτι έτοιμος να κοιμηθώ μετά τη δουλειά και με πήρε ο κολλητός μου τηλέφωνο, μου είπε τι έγινε και μετά πήρα τηλέφωνο τον αδελφό του Γιάννη. Ήταν συγκλονισμένος, λιποθύμησε την ώρα που μιλούσαμε, ήμασταν έτοιμοι να πάμε Χαλκιδική αλλά μάθαμε ότι δυστυχώς τον χάσαμε. Είχε σαν στόχο να πάει να σπουδάσει στην αεροπορία στην Αθήνα μαζί με τον πατέρα του αλλά δεν πρόλαβε. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Χωρίς άδεια και με χαλασμένα παιχνίδια

Την ίδια ώρα, εξοργίζουν όσα έρχονται στο φως για τις παραλείψεις που επέτρεψαν στην επιχείρηση να λειτουργεί χωρίς να έχει πιστοποιητικά ασφαλείας και άδεια λειτουργίας, ενώ συνεχίζεται και το πιγκ πογκ μεταξύ του δήμου Κασσάνδρα και του υπουργείου Ανάπτυξης για το ποιος φέρει την ευθύνη.

Όπως προκύπτει, σύμφωνα με το Mega, το συγκεκριμένο λούνα παρκ όχι μόνο λειτουργούσε από την αρχή της σεζόν χωρίς άδεια, όχι μόνο έκοβε εισιτήρια για παιχνίδια που είχαν χαλάσει, αλλά δεν είχαν γίνει όπως φαίνεται και οι απαραίτητοι έλεγχοι στο σύνολο των εγκαταστάσεων.

«Όταν λοιπόν η Αστυνομία που έκανε τον έλεγχο, μας ειδοποίησε στα μέσα Ιουλίου ότι δεν έχει άδεια, δεν έχει κάνει γνωστοποίηση η συγκεκριμένη επιχείρηση, ξεκινήσαμε τη διαδικασία για χρηματικό πρόστιμο. Ο δήμος δεν έχει δικαίωμα να το κλείσει επειδή δεν έχει γνωστοποίηση. Ο μόνος λοιπόν λόγος για να κλείσει, για να μπει ο δήμος για να σφραγίσει, είναι ένα τραγικό γεγονός», δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Από τις τέσσερις τετράδες καθισμάτων του παιχνιδιού που σκόρπισε τον θάνατο και τον πανικό, φέρεται να λειτουργούσε μόνο η μία.

Ο δήμος Κασσάνδρας μετά τον θάνατο του 19χρονου σφράγισε το λούνα παρκ, με τις ευθύνες για την τραγωδία να έχουν γίνει «μπαλάκι».

 

Πηγή:enikos 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις