Τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο και υγιεινό δείπνο μέσα στην εβδομάδα
Αυτή η συνταγή για γαρίδες με σπανάκι είναι η τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο και υγιεινό δείπνο μέσα στην εβδομάδα.
Οι γαρίδες και το σπανάκι σοτάρονται γρήγορα σε ένα τηγάνι, η δροσερή σάλτσα λεμονιού, το κόκκινο πιπέρι και ο μαϊντανός δίνουν στη συνταγή μια μοναδική γεύση. Σερβίρετε με μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως για να απολαύσετε κάθε σταγόνα από τη νόστιμη σάλτσα.
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
6 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, σε φέτες, χωρισμένες
450 γραμμάρια σπανάκι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι συν 1/8 κουταλάκι του γλυκού, χωρισμένα
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
450 γραμμάρια γαρίδες, καθαρισμένες και χωρίς εντόσθια
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
1,5 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες
- Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μισό σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, για 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε το σπανάκι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε για να καλυφθεί.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, για 3-5 λεπτά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και ανακατέψτε με το χυμό λεμονιού.
- Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε ζεστό.
- Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και προσθέστε τα υπόλοιπα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, για 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε τις γαρίδες, το κόκκινο πιπέρι και το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες, για 3-5 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω από το σπανάκι, πασπαλισμένες με ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr