Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πάτρα αποκτά και δεύτερο PET/CT για τη διάγνωση του καρκίνου- Υπερσύγχρονο απεικονιστικό ιατρικό μηχάνημα στον Άγιο Ανδρέα - ΒΙΝΤΕΟ

Η Πάτρα αποκτά και δεύτερο  PET/CT για τ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Το μηχάνημα και η πτέρυγα είναι αποτέλεσμα δωρεάς ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ

Προ των πυλών είναι η εκκίνηση λειτουργίας της ολοκαίνουριας πτέργυγας και του υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ακριβούς διάγνωσης με τρισδιάστατη απεικόνιση PET/CT και SPECT/CT που θα ανιχνεύει κυρίως νεοπλασίες αλλά και άλλες παραμορφώσεις, στο νοσοκομειο ο Άγιος Ανδρεας της Πάτρας.

Η νέα πτέρυγα πυρηνικής ιατρικής 414 τ.μ. ανεγέρθηκε με όλες τις σύχρονες προδιαγγραφές ώστε να επιτευχθεί η απόλυτη λειτουργικότητα του εξοπλισμού. Το συνολικό κόστος άγγιξε τα 4 εκατομμύρια ευρώ και είναι απόρροια δωρεάς του πατρινού ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία Αθανάσιου Στεφανόπουλου.

Το THEBEST.GR μίλησε με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας» Αθανάσιος Χονδρομάρα, ο οποίος είναι και προσωπικός φίλος του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία. Ο κ. Χονδρομάρας μας εξήγησε τη σπουδαιότητα του νέου αποκτήματος της Πάτρας, το οποίο θα εξυπηρετήσει χιλιάδες ασθενείς.

 

Η Πάτρα αποκτά και δεύτερο υπερσύγχρονο απεικονιστικό μηχάνημα

Ήδη έχει αρχίσει η ρύθμιση των μηχανημάτων ενώ το απόμενο διάστημα ξεκινά και η εκπαίδευση των χειριστών του ιατρικού εξοπλισμού τρισδιάστατης απεικόνισης PET CT.

Πλεον στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Πάτρας ο Άγιος Ανδρέας θα λειτουργεί ενα μοναδικό στο είδος του ανά τη χώρα, πυρηνικό τμήμα.

Η λειτουργία του τμήματος εκτος των άλλων αναμένεται να αποσυμφορίσει την υπάρχουσα κατάσταση με τις λίστες αναμονής που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν και τους τρεις μήνες. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για την λειτουργία του τμήματος ενώ στα εγκαίνια θα παρευρεθεί και ο δωρητής Αθανάσιος Στεφανόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι PET/CT λειτουργεί και στο ΠΓΝΠ μετά από δωρέα της Ελένης Διγενοπούλου Ζαφειροπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις