Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα τυροπιτάκια

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Μια κλασική επιλογή ιδανική για όλες τις περιστάσεις

Τα τυροπιτάκια είναι ένα αγαπημένο σνακ ή ορεκτικό που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.

Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές, αλλά αυτή είναι μια βασική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσεις στα δικά σας γούστα.

Υλικά για τη συνταγή

Για τη ζύμη:

 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
Βούτυρο λιωμένο για άλειμμα

Για τη γέμιση:

 500 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
200 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φέτα, τη γραβιέρα, τα αυγά, το γάλα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ανοίγουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με βούτυρο. Τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω και το αλείφουμε και αυτό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τα μισά φύλλα. Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε σε τριγωνάκι ή ρολό.
  • Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση διάφορα άλλα τυριά, όπως κασέρι, κεφαλοτύρι ή ανθότυρο.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λαχανικά, όπως σπανάκι, πράσο ή κολοκύθι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life