Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Οι ακριβότερες μεταγραφές της Ελλάδας για το εξωτερικό

Οι ακριβότερες μεταγραφές της Ελλάδας γι...

Διαβάστε και ενημερωθείτε σχετικά

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τις ακριβότερες μεταγραφές που έγιναν ποτέ από την Ελλάδα για το εξωτερικό. Δεν είναι απαραίτητο ότι μιλάμε για Έλληνες παίκτες, θα αναφερθούμε και σε ξένους. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν Έλληνες παίκτες που έχουν δοθεί για μεταγραφή για πολλά περισσότερα από αυτά που δόθηκαν για τους ξένους, επομένως θα φροντίσουμε να αναφέρουμε λίγο και από τα δύο. 

Πάνω στο θέμα των μεταγραφών, θα πρέπει να γνωρίζετε πως το στοίχημα σε μεταγραφές μπορεί να σας δώσει πολλά κέρδη και χωρίς καμία προσπάθεια. Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε τίποτα από στρατηγική ποδοσφαίρου, στο https://mightytips.cy/ θα σας δώσουμε όλες τις γνώσεις και τις συμβουλές που χρειάζεστε για το καλύτερο online στοίχημα. 

Κώστας Μανωλάς

Ο Κώστας Μανωλάς είναι Έλληνας κεντρικός αμυντικός που ξεκίνησε την καριέρα του στον Θρασύβουλο και αργότερα αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. H συνέχεια της καριέρας του έχει ως εξής: 

Το 2014 μεταγράφηκε στη Ρόμα από τον Ολυμπιακό για περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ. Και έτσι αποτελεί μια από τις πιο ακριβές μεταγραφές ελλάδα στην ιστορία της χώρας μας. 

Όταν η Ρόμα τον ρώτησε ποιο είναι το είδωλό του στο ποδόσφαιρο, αυτός δεν δίστασε να απαντήσει ως εξής… “Ο θείος μου. Αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Βλέποντάς τον αποφάσισα να αρχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Το όνομά του είναι Στέλιος Μανωλάς και είχε σχεδόν 500 εμφανίσεις με την ΑΕΚ ενώ αγωνίστηκε και στην Εθνική Ελλάδας”.

Στη Ρόμα έμεινε μέχρι το 2019, όταν μετακινήθηκε στη Νάπολι με ένα ποσό που έφτασε τα 36 εκατομμύρια ευρώ.
Το 2021, επέστρεψε στον Ολυμπιακό με μεταγραφή από τη Νάπολι για περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ. 
Το 2022, ο Μανωλάς μετακόμισε στην Αλ Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου έπαιξε για ένα έτος. 
Τελικά το 2024, επέστρεψε στην Ιταλία για να αγωνιστεί με τη Σαλερνιτάνα, η οποία αυτή τη στιγμή προσπαθεί να παραμείνει στη Serie A.

Ζλάτκο Ζάχοβιτς

Η μεταγραφή του Ζλάτκο Ζάχοβιτς από τον Ολυμπιακό στη Βαλένθια το καλοκαίρι του 2000 ήταν μία από τις πιο σημαντικές στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ζάχοβιτς, Σλοβένος διεθνής μέσος, ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της εποχής του και είχε καθοριστική συμβολή στον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η μεταγραφή του στη Βαλένθια πραγματοποιήθηκε για ένα ποσό που υπολογίζεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο ήταν ιδιαίτερα υψηλό για τα δεδομένα εκείνης της περιόδου. Στη Βαλένθια, ο Ζάχοβιτς εντάχθηκε σε μία ομάδα που είχε ήδη κατακτήσει τη φήμη της στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η πορεία του Ζάχοβιτς στη Βαλένθια δεν ήταν όπως αναμενόταν, καθώς η απόδοσή του δεν ήταν στα ίδια υψηλά επίπεδα που είχε δείξει στον Ολυμπιακό. Παρόλο που είχε μερικές καλές εμφανίσεις, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί πλήρως στην ισπανική ομάδα και τελικά αποχώρησε μετά από μόλις μία σεζόν.

Παναγιώτης Ρέτσος

Η μεταγραφή του Παναγιώτη Ρέτσου από τον Ολυμπιακό στη Bayer Leverkusen, όχι στη Bayern Munich, πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2017. Ο Ρέτσος, τότε ένας από τους πιο υποσχόμενους Έλληνες αμυντικούς, μετακινήθηκε στη γερμανική ομάδα για ένα ποσό που έφτασε τα 22 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο αποτελεί ρεκόρ πώλησης για ελληνικό σύλλογο. Η σχετική ανακοίνωση της ομάδας έχει ως εξής "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Ρέτσου, στη γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν”.

Στη Leverkusen, ο Ρέτσος υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας. Αν και οι προσδοκίες ήταν υψηλές, η πορεία του στη Γερμανία επηρεάστηκε από συχνούς τραυματισμούς, οι οποίοι περιόρισαν σημαντικά τις εμφανίσεις του. Παρά τις δυσκολίες, παραμένει ένας παίκτης με προοπτικές και έχει επιστρέψει στη δράση σε διάφορους συλλόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταγραφή αυτή κατέδειξε την ικανότητα του Ολυμπιακού να παράγει και να προωθεί ταλέντα σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Κέβιν Μιραλάς

Τον Αύγουστο του 2012, μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη διετία στον Ολυμπιακό, ο Βέλγος μεσοεπιθετικός Κέβιν Μιραλάς μεταγράφηκε στην Έβερτον στην Αγγλία για πάνω από 7.5 εκατομμύρια ευρώ. Στο ντεμπούτο του ως βασικός, σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε δύο ασίστ, εντυπωσιάζοντας τους οπαδούς των "ζαχαρωτών". 

Η απόδοσή του συνέχισε να είναι εξαιρετική, με αποτέλεσμα να αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της αρχικής ενδεκάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Σε 59 αγώνες, κατάφερε να σκοράρει 13 γκολ, εδραιώνοντας τη θέση του στην ομάδα.

Γιαγιά Τουρέ

Μία εξαιρετική χρονιά στον Ολυμπιακό ήταν αρκετή για τον Γιαγιά Τουρέ, ώστε να του ανοίξει την πόρτα για να αγωνιστεί σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό. Η καριέρα του έχει ως εξής: 

Τον Αύγουστο του 2006, μετά και τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, η Μονακό δαπάνησε σημαντικά ποσά για να τον αποκτήσει. Αν και αρχικά αντιμετώπισε δυσκολίες στην ομάδα, καθώς ο τότε προπονητής Λάσλο Μπόλονι δεν τον χρησιμοποίησε στη θέση που προτιμούσε, η απόλυση του Μπόλονι αποδείχθηκε καθοριστική για τον Ιβοριανό. 

Ο Τουρέ έγινε ο παίκτης-κλειδί της Μονακό στον δεύτερο γύρο της σεζόν, καταγράφοντας 27 συμμετοχές και 5 γκολ. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του τον οδήγησαν στη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, και στη συνέχεια, στην Μάντσεστερ Σίτι, όπου αναδείχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους μέσους στον κόσμο.

Συμπεράσματα

Αυτές ήταν 5 από τις πιο ακριβές μεταγραφές που έγιναν από Ελλάδα για εξωτερικό. Δεν είναι απαραίτητα οι πιο ακριβές αλλά σίγουρα μπορούν να θεωρηθούν από τις πιο υψηλές. Μερικές από αυτές είναι και πολύ παλιές. Πλέον, οι μεταγραφές Ελλάδα και μεταγραφές εξωτερικού, έχουν ανέβει σε αξία και βλέπουμε πολύ πιο “αστρονομικά” ποσά. Ελπίζουμε το σημερινό άρθρο να σας άρεσε!

Ας ξεκινήσουμε να βλέπουμε τις πιο ακριβές μεταγραφές ελλάδα όσο και μεταγραφές εξωτερικού, στην σημερινή λίστα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports