Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Γιώργος Κοτρώνης - Η εξωστρέφεια ως μοχλός ανάπτυξης

Γιώργος Κοτρώνης - Η εξωστρέφεια ως μοχλ...

Προς όφελος των παιδιών που θέλουν να γίνουν πολίτες του κόσμου.

Η εξωστρέφεια επιτρέπει την ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών μεταξύ διαφορετικών ομάδων και οργανισμών. Μέσω των συνεργασιών, καινοτόμες ιδέες και πρακτικές συμβάλλουν στην προώθηση της επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης.

"Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας των Εκπαιδευτηρίων γίνονται συζητήσεις με διεθνείς οργανισμούς εκπαίδευσης καθώς και δίκτυα σχολείων ώστε η εμπειρία και οι μέθοδοι εκπαίδευσης να μεταλαμπαδεύονται από σχολείο σε σχολείο προς όφελος των παιδιών μας. Αυτή η όσμωση θα φέρει πιο κοντά τα παιδιά μας με μαθητές και μαθήτριες σχολείων από όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους ένα ακόμα εφόδιο για να γίνουν πολίτες του κόσμου. Για εμάς, είναι σημαντικό να έχουν σχηματίσει άποψη για το τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο, γιατί όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες οποιαδήποτε αλλαγή, οπουδήποτε στον κόσμο, μάς επηρεάζει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό!", δηλώνει ο Γιώργος Κοτρώνης και συνεχίζει.

"Εξάλλου, σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η μετεξέλιξη του οργανισμού μας, ο οποίος έχει πλέον και ένα διεθνές / international πρόσημο, καλύπτοντας τις ανάγκες των σύγχρονων γονέων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των γονέων που εγκαθίσταται στην περιοχή προερχόμενοι από χώρες του εξωτερικού και για τους οποίους είναι αναγκαία συνθήκη, για την εγκατάσταση τους, η ύπαρξη ενός σχολείου με τα χαρακτηριστικά του δικού μας οργανισμού.".

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη / The International School of Western Greece, όπως είναι πλέον η πλήρης ονομασία του, προσφέρουν παράλληλα με το ελληνικό και το βρετανικό πρόγραμμα σπουδών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που παρέχεται σε συνεργασία με την Pearson και ονομάζεται  iProgress, αποτελεί το Βρετανικό πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο σε μαθητές εκτός Βρετανίας (UK Curriculum for International).  Τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά, στο επίπεδο που επιτρέπει κάθε φορά η τάξη που βρίσκονται οι μαθητές/τριες.

Με τα μαθήματα που προσφέρονται, οι μαθητές προετοιμάζονται ώστε να εξασφαλίσουν τις πιστοποιήσεις international GCSE & A Level και θα ενισχύσουν την υποψηφιότητά τους για την εισαγωγή τους σε Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διεργασίες που το καθιστούν  International school ενώ παράλληλα αποτελεί και εξεταστικό κέντρο για τα διεθνώς αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών IGCSE & A-Levels μέσω της συνεργασίας με τον φορέα πιστοποίησης PEARSON.

Τον περασμένο Μάιο διεξήχθησαν οι πρώτες εξετάσεις σε επίπεδο IGCSE, ενώ από την επόμενη χρόνια θα αρχίσουν να διεξάγονται και οι εξετάσεις σε επίπεδο A-Level.

 

"Το σύγχρονο νηπιαγωγείο είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους και να αποκτήσουν τις πρώτες βάσεις για την μελλοντική τους εκπαίδευση και ζωή…".

Την ίδια στιγμή η δημιουργική διάθεση που διέπει τους συνεργάτες του σχολείου και οι σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας δίνουν στους μαθητές και τις μαθήτριες μας ένα πλαίσιο μάθησης που ασφαλίζει την πορεία τους και χτίζει τους πολίτες του αύριο. "Το σύγχρονο νηπιαγωγείο είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους και να αποκτήσουν τις πρώτες βάσεις για την μελλοντική τους εκπαίδευση και ζωή… Ενώ παράλληλα, η συνεργασία με τις οικογένειες και την ευρύτερη κοινότητα αξιοποιούνται  για την υποστήριξη της ανάπτυξης και της μάθησης των παιδιών. Αυτό το στοίχημα κερδίζουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί μας και όλοι οι συνεργάτες του σχολείου", δήλωσε η Νεκταρία Καζανά που συντονίζει την ομάδα του νηπιαγωγείου.

Ενώ σε σχέση με το δεύτερο ρόλο της στον οργανισμό, αυτό του συντονισμού των εκδηλώσεων και δράσεων, ανέφερε ότι "Οι σχολικές γιορτές προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να μάθουν για την ιστορία και τις παραδόσεις της χώρας τους και να ενισχύσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες μέσα από τη συνεργασία και τη συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες, ενώ  αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της σχολικής ζωής και παίζοντας σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών. Όπως έλεγε και κάποιος παλιός εκπαιδευτικος: το σχολείο μετριέται στις γιορτές του! Και σε αυτό συμφωνώ απόλυτα γιατί εκεί θα φανεί τόσο το περιεχόμενο της εκπαίδευσης όσο και η αγωγή των μαθητών και μαθητριών μας…".

Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα το σχολείο να είναι πόλος έλξης για μαθητές και μαθήτριες από την ευρύτερη περιοχή κάτι που αποτυπώνεται και στις εγγραφές στις εισαγωγικές τάξεις για την επόμενη χρόνια που αυτή την στιγμή, δύο μήνες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι 20% αυξημένες σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Αυτό το γεγονός έχει οδηγήσει στην έναρξη νέων συνεργασιών με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την νέα χρονιά, ενώ παράλληλα το σχολείο προετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα ώστε να υποδεχθεί ξανά τους μαθητές και τις μαθήτριες του τον Σεπτέμβρη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά