Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κασσελάκης για Λινού: «Η δραστηριότητά της έπρεπε να είχε ελεγχθεί πριν μπει στο ψηφοδέλτιο»

Κασσελάκης για Λινού: «Η δραστηριότητά τ...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως, αν και δεν είναι εισαγγελέας, υπήρχαν θέματα που έπρεπε να διερευνηθούν πριν την ένταξη της Λινού στο ψηφοδέλτιο του κόμματος

Νέα ολομέτωπη επίθεση κατά της Αθηνάς Λινού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Παράλληλα σε ανάρτησή του, λίγο μετά τη συνέντευξή του στο MEGA, ο κ. Κασσελάκης άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, για την απόφαση να ενταχθεί η κ. Λινού στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η οικονομική δραστηριότητα της έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της».

 Αιχμές και έκκληση για να παραιτηθεί

Αναφερόμενος λοιπόν στις δραστηριότητες της κ. Λινού, επανέλαβε πως ζητήθηκαν διευκρινίσεις καθώς «τα στοιχεία που μας παρείχε δημιούργησαν περισσότερες απορίες και αμφιβολίες από όσες προϋπήρχαν». Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως αυτά τα στοιχεία δεν τα έδωσε η κ. Λινού και συνέχισε καλώντας τη να παραιτηθεί:

«Αναζητούμε όλη μέρα την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα. Είναι ενήμεροι οι συνεργάτες της. Δεν απαντά. Συνεπώς, ζήτησα τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Τυχόν παραίτησή της πλέον είναι προσωπικό (και πολιτικό) ηθικό της ζήτημα».

Σε αυτό το πλαίσιο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κ. Λινού, σημειώνοντας πως «η η οικονομική δραστηριότητα με εταιρείες διαφαινόμενου ειδικού σκοπού σε συνδυασμό με μια σειρά απευθείας αναθέσεων δεν συνάδουν με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, οι απευθείας αναθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί σταθερά ως όχημα για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, αποτελούν κόκκινη γραμμή για εμάς».

Σε αυτό το πλαίσιο άφησε σαφείς αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «οικονομική δραστηριότητα της Αθήνας Λινού έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ συνέχισε: «Για εμένα δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ προσωπικής συμπάθειας και αναγκαίας πολιτικής πράξης. Όπως δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ μίας χαμένης έδρας και μίας Αριστεράς χωρίς σκιές».

Η ανάρτηση Κασσελάκη

«Να παραδώσει την έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ - Δεν έχει απαντήσει στις κλήσεις μας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη ανταπόκρισης από την Αθηνά Λινού, τονίζοντας ότι δεν έχει δώσει εξηγήσεις ούτε έχει απαντήσει σε τηλεφωνήματα, μηνύματα ή μηνύματα WhatsApp, μετά την απαίτηση για την παραίτησή της.

«Η απάντηση στα μηνύματα είναι το ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης που θα έπρεπε να υπάρχει», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως, αν και δεν είναι εισαγγελέας, υπήρχαν θέματα που έπρεπε να διερευνηθούν πριν την ένταξη της Λινού στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί μάθημα για όλους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι δεν γνώριζε πως διαφωνούσε μαζί του από την πρώτη εβδομάδα. «Δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος της ΚΟ που διαφωνεί με τον πρόεδρο του κόμματος», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις