Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πετρούπολη: Δηλητηρίασαν τον σκύλο ηλικιωμένων για να τους κάνουν έξωση- Έχασαν το σπίτι τους για 6.000 ευρώ

Πετρούπολη: Δηλητηρίασαν τον σκύλο ηλικι...

Το σπίτι είναι πρώτη κατοικία ηλικιωμένων

Δικαστικός επιμελητής καταγγέλλεται ότι έδωσε ποντικοφάρμακο και υπνωτικά στον σκύλο μιας οικογένειας στην Πετρούπολη, προκειμένου να γίνει έξωση των ηλικιωμένων από την πρώτη τους κατοικία που βγήκε σε πλειστηριασμό.

Πρόκειται για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ηλικιωμένων, με το ακίνητο να έχει περάσει πλέον στα χέρια ξενοδοχειακής εταιρείας βραχυχρόνιας μίσθωσης. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό για διαφορά διακανονισμού ύψους 6.000 ευρώ.

«Η εταιρεία όμως επέμενε ότι έπρεπε να πάρει 31.000 ευρώ, βγάλαν το σπίτι σε πλειστηριασμό» είπε σε τηλεοπτικές δηλώσεις της η δικηγόρος της οικογένειας, Κατερίνα Φραγκάκη, τονίζοντας ότι ο ηλικιωμένος άνδρας που ζει εκεί με τη σύζυγό του είχε μόλις υποβληθεί σε χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς. «Πετύχαμε μία παράταση» σημείωσε, τονίζοντας ότι η εταιρεία που ανέλαβε το χρέος έχει ήδη κανονίσει να αγοραστεί το ακίνητο από εταιρεία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης.

Ωστόσο, «προκειμένου να αναγκάσουν την οικογένεια να φύγει από το σπίτι κακοποίησαν 2 φορές τον σκύλο της οικογένειας. Δεν γνωρίζουμε ποιος αλλά σίγουρα κάποιος από τον πλειστηριασμό. Βρέθηκαν στα δόντια του σκύλου ποντικοφάρμακο, αφού σταμάτησε η διαδικασία της έξωσης, από παρέμβαση γειτόνων. Πήραν τον σκύλο στον κτηνίατρο και βρήκαν ποντικοφάρμακο στο στόμα του» κατήγγειλε η δικηγόρος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δικαστικός επιμελητής προσπάθησε πρώτη φορά τον Απρίλιο να δώσει ποντικοφάρμακο στον 10 ετών σκύλο, ενώ τον Μάιο του έριξαν υπνωτικό. 

Ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, δήλωσε ότι η εταιρία έχει προσπαθήσει τέσσερεις φορές να βγάλει την οικογένεια από το σπίτι. «Η διαδικασία των πλειστηριασμών είναι για να εξυπηρετήσει τα funds και τις τράπεζες» τόνισε ο στο Open.

Ο κ. Σίμος χαρακτήρισε τον δικαστικό επιμελητή «αδίστακτο, ο οποίος με τρόπο απάνθρωπο ήρθε με κλειδαρά στο σπίτι». Τόνισε ακόμα ότι ενδεικτικό των ανάλγητων προθέσεων της εταιρίας είναι το γεγονός ότι ενώ έχει μαζευτεί το 80% του ποσού που ζητεί η ίδια η εταιρία αυτή να επιμένει στην έξωση δύο ηλικιωμένων ανθρώπων για μία διαφορά 6.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις