Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επιχείρηση «παράνομη στάθμευση» στο κέντρο

Πάτρα: Επιχείρηση «παράνομη στάθμευση» στο κέντρο

«Βροχή» οι κλήσεις από την Τροχαία Πατρών σε οχήματα και δίκυκλα που είχαν καταλάβει δρόμους και πεζοδρόμια

Εξόρμηση στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας για να παταχθεί το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης και να «ελευθερωθούν» δρόμοι και πεζοδρόμια πραγματοποίησε χθες η Τροχαία.
Οι έλεγχοι ήταν επισταμένοι με στόχο να αντιμετωπιστεί το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται στην «καρδιά» της αχαϊκής πρωτεύουσας.
Το δυναμικό της Τροχαίας Πατρών πραγματοποίησε επιχείρηση για την αντιμετώπιση ενός μεγάλου βραχνά, αυτού της άναρχης στάθμευσης που έχει ως συνέπεια την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας οχημάτων αλλά και της κίνησης των πεζών, εφόσον πολλά από τα πεζοδρόμια τείνουν να μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης δικύκλων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η οδός Κορίνθου και συγκεκριμένα το τμήμα από την Κολοκοτρώνη και το Πυροσβεστείο όπου τα δίκυκλα γέμισαν από «ροζ ραβασάκια». Οι καταστηματάρχες είχαν αγανακτήσει και είχαν ζητήσει την παρέμβαση της Τροχαίας προκειμένου να μην σταθμεύουν τα δίκυκλα μπροστά από τις βιτρίνες των καταστημάτων τους, με αποτέλεσμα χθες να γίνει στοχευμένη εξόρμηση για παρεμπόδιση ελευθερίας κίνησης.

Παράλληλα, κλιμάκιο της Τροχαίας παρουσία και του διοικητή Χρήστου Ντεμίρη «όργωσε» τις κεντρικές οδικές αρτηρίες και μοίρασε κλήσεις στα σταθμευμένα στη διπλή σειρά οχήματα σε Αγίου Ανδρέου, Ερμού, Κορίνθου, Γούναρη, Αράτου, Όθωνος-Αμαλίας, δρόμους οι οποίοι λόγω της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος έχουν επιφορτιστεί με τον όγκο της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ βεβαίωσε και παραβάσεις σε παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα σε διάφορα σημεία του κέντρου.

Την ίδια ώρα, «πονοκέφαλος» αποτελεί για την Τροχαία Πατρών το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο όλοι θα επιστρέψουν στη βάση τους, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, και το ήδη επιβαρυμμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα οξυνθεί.

Πώς θα αποσυμφορηθεί
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της Τροχαίας Πατρών Χρήστος Ντεμίρης έχει αποστείλει έγγραφες προτάσεις προς την Δημοτική Αρχή προκειμένου να ληφθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να υπάρξει βελτίωση της κίνησης στο κέντρο της πόλης μετά την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος.
Συγκεκριμένα, η Τροχαία θεωρεί πως θα πρέπει να γίνει διακεκομμένη διαγράμμιση στην οδό Αράτου ώστε να υπάρχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και των δικύκλων, καθώς επίσης το ίδιο και στο τμήμα της Κανακάρη από την Αράτου μέχρι την Κολοκοτρώνη.

Επίσης, προτείνει απαγόρευση της στάθμευσης στην δεξιά πλευρά της οδού Κανακάρη, καθώς έχει επωμιστεί μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας και με τις γραμμές των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας προκειμένου να υπάρχει ροή της κυκλοφορίας και να αποφεύγεται ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία των οδηγών.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Τροχαία καταγράφει συμμόρφωση των οδηγών ως προς την μη στάθμευση επί του αριστερού τμήματος της οδού Αράτου, όμως, θεωρεί πως η παρουσία της Τροχαίας κρίνεται επιβεβλημένη καθώς υπάρχει έντονο πρόβλημα και στην οδό Κανακάρη από την Αράτου μέχρι την Αγίου Νικολάου για την αποτροπή έστω και ολιγόλεπτης στάθμευσης γιατί δημιουργείται κομφούζιο ιδίως τις ώρες αιχμής.

Εκτός από την Κανακάρη, επιβαρυμμένη είναι και η Όθωνος-Αμαλίας καθώς μέσω της Ζαΐμη πολλά οχήματα αναζητούν διέξοδο.

Η Τροχαία παρά την μεγάλη έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό, σύμφωνα με τον κ. Ντεμίρη, έχει θέσει σε προτεραιότητα την διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο ιστορικό κέντρο διενεργώντας συνεχείς ελέγχους για την στάθμευση στη διπλή σειρά σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί το πρόβλημα. Παράλληλα, η Τροχαία θα είναι αμείλικτη ως προς την τήρηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης και στην τήρηση της νομιμότητας προκειμένου να μπει μια τάξη στο ιστορικό κέντρο όπου λόγω και της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος θα υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση στην κυκλοφορία και γι’ αυτό ο Δήμος Πατρέων συνιστά την αποφυγή χρήσης οχημάτων στο κέντρο και την εξυπηρέτηση με τα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας.

*Εφημερίδα "Γνώμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις