Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2024

Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ελλάδας ...

Σπουδαίες διακρίσεις για την ελληνική αποστολή στο Stratego 2024

Με πατρινές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2024.

Με τη συμμετοχή των πατρινών Κοσμόπουλο και Τρυπαναγνωστόπουλο. Με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κατηγορία εθνικών ομάδων και του χρυσού μεταλλίου από το Δημήτρη Καραμανή στο Open Tournament Nuremberg 2024, γύρισε η ελληνική αποστολή από τη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Στην κύρια κατηγορία του ατομικού η απόδοση των Ελλήνων ήταν μέτρια, ενώ στην κατηγορία Barrage ο Δημήτρης Καραμανής βρέθηκε στην τέταρτη θέση.

Παίρνοντας τα γεγονότα χρονολογικά από την τελευταία μέρα αγώνων, η ελληνική εθνική αποτελούμενη από το Γιώργο Πετρουλάκη, τον Πασχάλη Τζένο, το Δημήτρη Κοσμόπουλο και το Γιώργο Τρυπαναγνωστόπουλο κατέκτησε την τρίτη θέση φτάνοντας μάλιστα μια ανάσα από την πρώτη θέση. Αν και η Εθνική μας απέδωσε Stratego υψηλού επιπέδου και βγήκε ισόπαλη με την εν τέλη παγκόσμια πρωταθλήτρια Ολλανδία, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα εξαιτίας της οριακής ήττας από την Γερμανία(δεύτερη θέση).

Εκτός του χάλκινου μεταλλίου, μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα ήρθε και από το Δημήτρη Καραμανή στο Open. Ακολουθώντας αήττητη πορεία με τέσσερεις νίκες και μία ισοπαλία κατέκτησε το χρυσό με τους 27 βαθμούς που συγκέντρωσε.
Παράλληλα, οι Νίκος Λαζαρίδης και Μάκης Πετρουλάκης πραγματοποίησαν αξιόλογη απόδοση λαμβάνοντας την 8η και 9η θέση αντίστοιχα.

Στην κύρια κατηγορία των αγώνων του ατομικού στο Stratego Classic, ο Ολλανδός Vince van Geffen ήταν ο απόλυτος θριαμβευτής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Stratego 2024. Διαχειρίστηκε άψογα τους αγώνες του και με 49 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για δεύτερη χρονιά συνεχόμενα. Τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέκτησαν οι επίσης Ολλανδοί Tim Slagboom και Max Roelofs, δείχνοντας πως για ακόμη μια χρονιά βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο.

Για τα ελληνικά χρώματα, δύο απρόσμενες ήττες στο φινάλε στέρησαν από το Γιώργο Πετρουλάκη το μετάλλιο, αφήνοντας τον στη 13η θέση. Αρκετά καλό τουρνουά έκανε Πασχάλης Τζένος, όπου κάποιες μικρές κρίσιμες κινήσεις καθόρισαν αρνητικά την τελική του κατάταξη και με 36 βαθμούς πήρε τη 16η θέση. Εξαιρετικό μπορεί να θεωρηθεί το αποτέλεσμα του Δημήτρη Κοσμόπουλου της Patras Stratego Team, όπου έλαβε τη 17η θέση με 36 βαθμούς, κάνοντας 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Με 5 νίκες και 5 ήττες ολοκλήρωσε ο Γιώργος Τρυπαναγνωστόπουλος τους αγώνες του, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση του στην δεύτερη μέρα, παίρνοντας την 21η θέση με 35 βαθμούς.

Ο κορυφαίος αυτή την περίοδο παίκτης της Πέλλας Νίκος Λαζαρίδης, στην πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εκτός συνόρων, απέδωσε θαυμάσια και με 4 νίκες και 6 ήττες πήρε την 31η θέση. Στην 35η θέση ακολούθησε ο Δημήτρης Καραμανής έχοντας κάποια καθοριστικά αρνητικά αποτελέσματα. Τέλος, κάνοντας μια αξιοπρεπή πορεία, ο Μάκης Πετρουλάκης έλαβε την 36η θέση και συμπλήρωσε το παζλ της ελληνικής αποστολής.

Όσον αφορά την πρώτη μέρα αγώνων του Barrage οριακά εκτός μεταλλίων βρέθηκε ο Δημήτρης Καραμανής , λόγω μειονεκτήματος στις ισοβαθμίες, ενώ εξαιρετικό ήταν και το πλασάρισμα του Δημήτρη Κοσμόπουλου στην 8η θέση.

Το Ελληνικό Stratego διατηρήθηκε για ακόμη μία χρονιά στην Elite του Παγκόσμιου Stratego και μέσα από δύσκολες συνθήκες κράτησε την Ελληνική σημαία ψηλά με τη μεγαλύτερη σε αριθμό παικτών εκτός συνόρων συμμετοχή.

Το 2025 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία και ήδη η προετοιμασία έχει ξεκινήσει, ώστε να βρεθεί η Ελλάδα και πάλι στην πρώτη θέση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports